Ο Πολίτης πρέπει να γνωρίζει

Θεσσαλονίκη.- Πολύ ενδιαφέρουσες και πετυχημένες ήταν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Πρόεδρος Β΄ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης κ. Βράνος θωμάς, ο Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Χαλκηδόνας κ. Ανδρέας Οκλαλιώτης και ο Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης , οι οποίες έλαβαν χώρα στις έδρες των Δήμων, Χαλκηδόνας , ώρα 11:00 π. μ. και Βόλβης, ώρα 19:00 μ. μ., την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με θέμα: Οι γεωπολιτικές προκλήσεις για Κύπρο και Ελλάδα

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, ο Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και ο εκδότης -συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης ο οποίος μίλησε για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος Β΄ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης κ. Βράνος, ο Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Χαλκηδόνας κ. Οκλαλιώτης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Τσουκνιδάς και ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Λιάμας.

….Η Ελλάδα, η Κύπρος , ο Ελληνισμός έχουμε ανάγκη από ένα μεγάλο όραμα που θα λειτουργήσει συσπειρωτικά ……, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο εκδότης-συγγραφέας κ. Καλεντερίδης

Οι εκδηλώσεις παρουσίασαν εξαιρετική επιτυχία , καθώς οι πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή μέχρι τέλος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη:

<<Θα αναρωτιέστε ίσως γιατί επιλέξαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αυτό τον τρόπο. Με ένα θέμα δηλαδή γεωπολιτικό και « όχι αμιγώς πολιτικό», όπως συνηθίζεται. Το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική πρέπει να έχει και έναν ρόλο παιδευτικό. Να ενημερώνει δηλαδή την κοινωνία. Να την πάει ένα βήμα παραπάνω.

Και μπορεί η πατρίδα μας να μην απειλείται με πόλεμο, τίθενται όμως σε κίνδυνο ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας.(Αγαίο-Κύπρος-Θράκη-Σκοπιανό).Τίθεται σε κίνδυνο η διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας από τους σημερινούς κυβερνώντες εθνομηδενιστές. Οι οποίοι προσπαθούν να καταργήσουν κάθε τι που θυμίζει την Πατρίδα, το έθνος και τους αγώνες του. Σύμβολα, ιστορικά γεγονότα, επετείους και διχάζουν έτσι βαθειά το λαό. Για αυτό ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του και πόσο αυτό μπορεί να τον επηρεάσει.

Βεβαίως είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από τα προβλήματα της καθημερινότητας, και αυτά την απασχολούν. Και είναι λογικό. Όπως είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια η καθημερινότητα έγινε πολύ σκληρή, και για πολλούς αβάσταχτη.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αναρριχήθηκαν στην εξουσία μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Το έκαναν όταν η Χώρα έμπαινε στην ομαλότητα και την ανάπτυξη, υποσχόμενοι ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Το θυμάστε αυτό.

Και στη συνέχεια υπέγραψαν το πιο σκληρό μνημόνιο, έκλεισαν τις Τράπεζες και πήγαν τη Χώρα πολύ πίσω. Μετά ορκίζονταν ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, αν δε μειωθεί το χρέος. Και δέχθηκαν και υπέγραψαν τα πιο φορομπηχτικά , τα πιο σκληρά μέτρα που έζησε ποτέ ο τόπος. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις και αύξησαν τη φορολογία,

χωρίς να μειωθεί το χρέος. Γονάτισαν την κοινωνία, τσάκισαν τη μεσαία τάξη και τώρα λένε « δεν φταίμε εμείς για την καταστροφή, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κυβέρνησαν 40 χρόνια».

Και έτσι συνεχίζουν την ισοπέδωση προς τα κάτω. Υποσχόμενοι αναδιανομή του πλούτου των άλλων. Αυτών που κατηγορούν ως διεφθαρμένους και κλέφτες, επιβάλλοντας βαριές φορολογίες. Συντηρούν όμως την ανομία και την αναρχία. Χαϊδεύουν τις συλλογικότητες, τους ρουβίκωνες και τους μπαχαλάκιδες. Για να μη ξεχνάμε και την αριστερή τους καταγωγή.

Προφανώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν λάθη και φέρουν ευθύνη. Αλλά μπορούμε να θυμηθούμε ποια ήταν η στάση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; Όταν εκείνες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να φέρουν κάποιες μεταρρυθμίσεις; Ο Τσίπρας και οι σημερινοί Υπουργοί του ήταν στο δρόμο, όταν ήρθε η αξιοποίηση Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Όταν ήρθε ο ασφαλιστικός νόμος του Σιούφα, του Γιαννίτση και της Πετραλιά, ήταν πάλι στο δρόμο, μιλώντας για κεκτημένα δικαιώματα.

Κυβέρνησαν από το πεζοδρόμιο κάνοντας αντάρτικο πόλων. Καίγοντας, ρημάζοντας και καταστρέφοντας, λες και αυτή η Πατρίδα δεν ήταν και δική τους. Και μπλόκαραν όσες μεταρρυθμίσεις μπόρεσαν. Είναι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Αυτοί που δίνουν αγώνες για να συντηρήσουν κάθε τι παλαιό και κατεστημένο. Που καταργούν την αριστεία και την αξιολόγηση, και κατηγορούν εμάς που θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα ως συντηρητικούς. Ανέντιμοι πολιτικά και ξεδιάντροποι.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που ψήφισαν το νόμο Κατρούγκαλου και μετέτρεψαν τις συντάξεις σε επιδόματα των 385 ευρώ. Όμως όπως όλα τα παραμύθια έτσι τελείωσε και το παραμύθι της καλής αριστεράς. Της αριστεράς με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Με την δήθεν κοινωνική

ευαισθησία. Με την δήθεν κοινωνική δικαιοσύνη. Της αριστεράς που είχε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Όλα ήταν ένας μύθος, μία απάτη. Και σήμερα κυβερνούν με αυτούς που κατηγορούν. Τους συντρόφους τους από το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν για πολλά χρόνια, στο παρελθόν και γιγάντωσαν τη διαφθορά. Διπρόσωποι, ψεύτες, αυταρχικοί και καθεστωτικοί, σταλινίσκοι.

Γι αυτό εμείς πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας, που επικράτησε σε όλο τον κόσμο. Να είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας και την Ιστορία της. Την παράταξη των μεγάλων αποφάσεων και των ιστορικών επιλογών. Που διασφάλισαν στη Χώρα την δημοκρατία , την ασφάλεια και την ευημερία.

Την παράταξη που εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, που περιμένουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Την παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας, του διαλόγου και της συναίνεσης. Που πάνω από όλα βάζει το καλό της Πατρίδας και του Έθνους. Που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, που έχει στραμμένο το βλέμμα στους νέους και τα προβλήματά τους. Την παράταξη που σήμερα με Πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη καλείται και πάλι να βγάλει τη Χώρα από τα αδιέξοδα.

Ο οποίος καθημερινά οργώνει τη Χώρα και ξεδιπλώνει το πρόγραμμά μας. Για την επιχειρηματικότητα. Για την νεολαία. Για την παιδεία. Για την υγεία. Για τα αγροτικά. Ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και κοστολογημένο. Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Που θα κληθούμε να εφαρμόσουμε πολύ σύντομα, Όταν γίνουν εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός.

Σας καλώ λοιπόν να συστρατευτούμε όλοι μαζί με τον Πρόεδρο, να διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτήν την κυβέρνηση. Να δώσουμε τον αγώνα χωρίς να έχουμε ενοχές. Περήφανοι για την

ιδεολογία μας. Περήφανοι για το κόμμα μας και την Ιστορία του. Για να είμαστε όμως καλύτερα προετοιμασμένοι πρέπει να γνωρίζουμε το περιβάλλον μας. Ποιες προκλήσεις δημιουργούν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας. Ποιες ευκαιρίες και ποιους κινδύνους κρύβουν. Σας ευχαριστώ.>>