Εννέα προσαγωγές, Τι βρέθηκε στις γιάφκες

Αθήνα.- Σε εννέα προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε τρία διαμερίσματα της Καλλιθέας και του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τουρκικής υπηκοότητας, που φέρονται ως μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι προσαχθέντες ενδέχεται να σχετίζονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (DHKP-C), μέλη του οποίου είχαν συλληφθεί στη χώρα μας παλαιότερα και να ετοίμαζαν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ εξετάζεται εάν σχετίζονται και με την ανακάλυψη οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούλιο του 2013 στις Οινούσσες.

Τότε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία. Οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί το 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, οι Τούρκοι είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα, και μετά τη συλλογή στοιχείων προχώρησε στη σημερινή επιχείρηση.
Τι βρέθηκε στις γιάφκες

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιον σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους. Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο. Σε ότι αφορά τα υλικά για βόμβες, πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.

in.gr/ (Φωτογραφία:  Eurokinissi )