Πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ της ομογένειας και της Ελλάδας

Οι Med-Professionals που παρευρέθησαν πρόσφατα στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ σε συνέδρια για τον Ιατρικό Τουρισμό σε ανακοίνωσή τους προς τον «Νέο Κόσμο» αναφέρουν:

«Εκ μέρους της Διοικούσας επιτροπής του Ομίλου των Med-Professionals και της Προέδρου κ. Ελένης Χόβρη, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργο Πατούλη, στυλοβάτη της αποστολής, στον Γενικό Γραμματέα IHTC founder & CEO of vitabooking.com, κ. Πέτρο Μαμαλάκη και στον αντιπρόεδρο του IHTC και Ιδρυτή του “Genesis Athens Clinic”, κ. Κωνσταντίνο Πάντο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας η επαφή με τους Έλληνες της Αυστραλίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον αντιπρόεδρο κ. Θ. Μάρκο, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τους δημοσιογράφους, τους χορηγούς, τους Ομοσπονδιακούς Πολιτικούς και Διπλωματικούς Αντιπροσώπους της περιφέρειας της Βικτώρια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την από καρδιάς φιλοξενία και την αμέριστη αγάπη προς την Ελληνική αποστολή.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιστήμονες εισηγητές και ομιλητές. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη διοργάνωση του Συνεδρίου για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα οι:

– Μαρίνης Πυρπιρής, ορθοπεδικός χειρούργος

– Κωνσταντίνος Πάντος, ιδρυτής “GENESIS ATHENS CLINIC

– Δρ Joel Bernstein, ειδικός αναπαραγωγής, διευθυντής Monash IVF Bondi Junction

– Σωτήριος Τσιούμας, χειρούργος, πρόεδρος Ελλήνων Ανασθησιολόγων

– Δρ Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη, φυσικός-μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος

– Σταύρος Τομπρής, χειρούργος

– Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, γυναικολόγος, χειρούργος

– Νικόλαος Κουβελάς, πρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster, διευθυντής Eurodentica.

Μέσα από τις άκρως διαφωτιστικές και εμπεριστατωμένες επιστημονικές ομιλίες των Ελλήνων Ιατρών που τίμησαν το συνέδριο συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επιτυχία των εργασιών του. Η θεματολογία του Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο «Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα», έδωσε το έναυσμα, ώστε να διεξαχθούν γόνιμες συζητήσεις, ν’ ανταλλαχθούν χρήσιμες απόψεις, να διατυπωθούν προτάσεις και να προταθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην εφαρμογή νέων πολιτικών ώστε η Ελλάδα να γίνει ο πιο ανταγωνιστικός, χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας κι ευεξίας.

Υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας ανάμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας όπως και ανάμεσα στον IHTC και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Σημαντική στιγμή του Συνεδρίου, ήταν τα αποκαλυπτήρια αντίγραφου της ζωφόρου του Παρθενώνα πάνω από την είσοδο του Ελληνικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης.

Συγκινητικές ήταν οι αληθινές ιστορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση, που μοιράστηκαν με την αποστολή και τους ομογενείς οι Mary Coustas, Helena Aggeli, Joan Friggieri, Voula Litsogianni.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Αυστραλία, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού. Σημαντική είναι η προσπάθεια, στα πλαίσια αναζήτησης ευκαιριών για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την επιστροφή του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού στην Ελλάδα.

Οι Med-Professionals παρευρέθησαν στο Συνέδριο του Ιατρικού Τουρισμού στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ με σκοπό να αποτελέσουν μία πλατφόρμα ευρείας επικοινωνίας, μεταξύ της ομογένειας και της Ελλάδας. Το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο στόχος να επιτευχθεί πλήρως.

Ευχαριστούμε πολύ την ομογένεια, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης κ. Παπαστεριάδη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας και θεωρούμε ότι με την ειλικρινή αγάπη τους προς την πατρίδα και τις αγνές προθέσεις τους θα συμβάλλουν και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο με διαμορφωμένες προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να χτίσουμε μία ενιαία κι ολοκληρωμένη εξωστρεφή στρατηγική προκειμένου να επωφεληθεί η χώρα μας κι ο ιατρικός τουρισμός με τον πλέον αποδοτικό κι αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπου κι αν βρισκόμαστε σκεφτόμαστε την Ελλάδα».

 

Πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφία: Μερικά από τις χιλιάδες ζευγάρια της Αυστραλίας που τεκνοποίησαν στην Ελλάδα. Διακρίνονται μαζί με τους γιατρούς Πατούλη, Πάντο και Λολατζή. Φώτο: Constantly Flashing Photography