Σύγκρουση τραίνων στο Ντίσελντορφ! Δεκάδες τραυματίες, φόβοι για νεκρούς!

Τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση τραίνων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα συγκρούστηκε μια επιβατική και μια μεταγωγική αμαξοστοιχία στην περιοχή Μέερμπους. Κοντά στο Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η σύγκρουση τραίνων και η άμεση βοήθεια

Όπως έγινε γνωστό από τους γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), στην επιβατική αμαξοστοιχία της «National Express», η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κολονία-Κρέφελντ, επέβαιναν 100-200 άτομα. Η δεύτερη αμαξοστοιχία ανήκει στην DB.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η σύγκρουση έγινε στην περιοχή του σταθμού Μέερμπους-Όστερατ, όπου το τρένο της DB βρισκόταν σταθμευμένο πάνω στις ράγες, άγνωστο για ποιον λόγο.

Ο μηχανοδηγός του δεύτερου τρένου είδε ξαφνικά μπροστά του το εμπόδιο και ενεργοποίησε το σύστημα επείγουσας πέδησης, ενώ ειδοποίησε τους επιβάτες να μετακινηθούν προς τα πίσω βαγόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, ενώ οργανώσεις της Εκκλησίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους επιβάτες.

Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, ζήτησε από όποιον γνωρίζει οποιονδήποτε ο οποίος θα μπορούσε να επιβαίνει στο συγκεκριμένο τρένο να το αναφέρει στις αρχές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ