Μνημόνιο για Ενίσχυση της ελληνομάθειας στην Βικτώρια

Βικτώρια.- Ελλάδα και Βικτώρια θα υπογράψουν νέο Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας το οποίο θα ενισχύσει την ελληνομάθεια στην Πολιτεία μας. Αυτό δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, ο οποίος φθάνει  στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα μας, το νέο μνημόνιο που θα υπογραφεί  στην Αθήνα, θα προβλέπει:

*Ενίσχυση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία προκειμένου να πηγαίνουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας για μετεκπαίδευση με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη.

*Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του δίγλωσσου προγράμματος του Lalor North Primary και θα επιδοτούνται παιδικοί σταθμοί που προσφέρουν το μάθημα των Ελληνικών.

O πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, φθάνει σήμερα στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη συνοδευόμενος από την ομογενή υπουργό, Τζένη Μικάκου. Φώτο: AAP/Joe Castro

*Θα προωθηθεί η αδελφοποίηση σχολείων της Βικτώριας με σχολεία της Ελλάδας.

*Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαθέτει αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε δημόσια σχολεία της Πολιτείας και θα διατεθούν περισσότερα κονδύλια προκειμένου οι μαθητές Ελληνικών στη Βικτώρια να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα σύγχρονα μέσα.

«Καθώς στη Βικτώρια περίπου 110.000 πολίτες της μιλούν ελληνικά στο σπίτι τους, θα πάρουμε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ελληνομάθειας στην Πολιτεία» είπε ο κ. Andrews, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του, ξεκινώντας και σχετική εκστρατεία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που θα επιδιώξει να ελκύει περισσότερους φοιτητές από την Ελλάδα για να σπουδάσουν στη Μελβούρνη.

Η αρμόδια υπουργός Προσχολικής Εκπαίδευσης, ομογενής Τζένη Μικάκου, η οποία συνοδεύει τον κ. Andrews στην Αθήνα, συμπλήρωσε ότι «η πολιτειακή κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει παιδικούς σταθμούς για να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και έτσι να προωθεί και ο πολιτισμός μας στην ευρύτερη κοινωνία και μάλιστα από πολύ νωρίς».

Στην αποστολή συμμετέχουν και οι βουλευτές Στιβ Δημόπουλος και Νικ Στάικος.

Ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος εκλέγεται στο «ελληνοκρατούμενο» Όκλι, είπε ότι καθώς εκλέγεται σε μια περιοχή με πολλούς Έλληνες η έμφαση στην ελληνομάθεια σημαίνει πολλά για τις ελληνικές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο κ. Andrews θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκοντας τη σύσφιγξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Πολιτείας με την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, θα μιλήσει και σε ειδική εκδήλωση με Έλληνες επιχειρηματίες.

 

Πηγή:Neoskosmos.com