Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη: Αντιδρώ και αγανακτώ με κάποιες αποφάσεις

Θεσσαλονίκη: Μετά τη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην ΕΡΤ3 από το Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών, είπε ακόμα ότι «όταν επιχειρούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ αγανακτώ και οφείλω να εκφράζω αυτήν την δυσαρέσκεια. Όταν βλέπω αποφάσεις που είναι μακριά από το περί δικαίου αίσθημα, έχω δικαίωμα και εγώ σαν πολίτης να αντιδρώ».

«Έχω τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Γενικά μιλώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές θέσεις και απόψεις για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστικούς, είπε ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δημιουργούσε ένα ακόμα πιο… νοσηρό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για το προσφυγικό και όσα υποστήριξε ο Ντόναλντ Τουσκ, για ζητήματα της επικαιρότητας της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι το Μετρό στην πόλη θα λειτουργήσει το 2020, παραδέχθηκε ότι μπορεί να μην καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ αλλά δεν αυξήθηκε, ενώ μίλησε και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: iefimerida.gr