Νέα εποχή – Η Disney αγοράζει την 21st Century Fox

Νέα Υόρκη.- Η Disney αγοράζει ένα τεράστιο κομμάτι του 21st Century Fox σε μια συμφωνία που υπόσχεται να αναμορφώσει τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η συμφωνία ύψους 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα συνδυάσει δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στο Χόλιγουντ. Η πώληση αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη στροφή στην καριέρα του μεγιστάνα Rupert Murdoch. Από την πλευρά της, η Disney (DIS) προσθέτει άλλον έναν άσσο στο μανίκι της.

Εκτός από το στούντιο κινηματογράφου της 21st Century Fox και τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυα, η Disney αγοράζει και τα καλωδιακά κανάλια FX και National Geographic. Η Disney θα πάρει επίσης τα μερίδια της Fox στο Hulu και στον ευρωπαϊκό πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης Sky ( SKYAY ) .

Πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας, η 21st Century Fox ( FOX ) θα διαχωρίσει το δίκτυο μετάδοσης Fox, το Fox News Channel, το Fox Business Network και ορισμένα εθνικά αθλητικά δίκτυα σε μια νέα εταιρεία που θα περιστραφεί στους μετόχους της. Τα υπόλοιπα θα ήταν ιδανικά τα επόμενα χρόνια να συγχωνευθούν με την News Corp, από την οποία διαχωρίστηκαν το 2013, δήλωσε ο Murdoch στο Fox Business την Πέμπτη το πρωί.

Η συμφωνία επιτρέπει στη Disney να επεκτείνει το περιεχόμενό της, ειδικά για υπηρεσίες streaming. Εκτός από το πλειοψηφικό μερίδιο της Hulu που θα έχει μόλις κλείσει η συμφωνία, η Disney ετοιμάζεται να ξεκινήσει δύο ξεχωριστές υπηρεσίες ροής, μία για αθλήματα και μία για την ψυχαγωγία.

Πηγή: cnn.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΡΗΡ: Υπενθυμίζεται ότι Ο Σπύρος Π. Σκούρας (28 Μαρτίου, 1893 – 16 Αυγούστου, 1971) ήταν Ελληνικής καταγωγής Αμερικανός, διευθυντικό στέλεχος σε κινηματογραφικές εταιρείες και πρόεδρος της 20th Century Fox από το 1942 έως και το 1962.

Ο Σπύρος Π. Σκούρας

Ακολούθησε, για περισσότερα από 20 χρόνια ο Έλληνας δεύτερης γενιάς Jim Gianopulos ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινηματογραφικού κολοσσού 20th Century Fox, εγκαταλείποντας τη θέση του μόλις τον πρόσφατα.

Jim Gianopulos

The 21st Century Fox The company’s assets include the Fox Entertainment Group—owners of the 20th Century Fox film studio, Fox television network, and Fox News Channel, among other assets. (Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας περιλαμβάνουν τους ιδιοκτήτες του κινηματογράφου του 20ου αιώνα Fox Entertainment Group, του τηλεοπτικού δικτύου Fox και του Fox News Channel, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων. )

 

Πηγή: wikipedia.org