Επιδόθηκαν τα Βραβεία Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2017»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.– Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017», από τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος.  Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Θύμιος Τσικνής, παρουσίασε τους βραβευθέντες και το έργο τους.

Βραβεύτηκαν οι Δημοσιογράφοι:

Παναγιώτα Αντωνοπούλου, για την Ευπρεπή εκπροσώπηση των ασφαλισμένων του ΕΤΑΠΜΜΕ στη διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος.

Braumann Randolph, Για την Ευπρέπειά του στην άσκηση του Δημοσιογραφικού λειτουργήματος και την προσφορά του στην τουριστική προβολή της Ελλάδος.

Δημήτρης Δημητρακούδης, για την Ευρέπειά του ως Πρέσβης του Ελληνικού Δημοσιογραφικού Λόγου στη Βιέννη και την Ευπρεπή συμβολή του στη σύσφιξη των ελληνο-αυστριακών σχέσεων, προασπιζόμενος πάντα τις αξίες της χώρας καταγωγής του.

Ανδρέας Δημητρόπουλος, για την Ευπρεπή Διαδρομή του στο Δημοσιογραφικό Χώρο.

Βέρα Κορίδη, για την Ευπρεπή Διαδρομή της  στον Δημοσιογραφικό Χώρο και την ενίσχυση με τις ανταποκρίσεις της των δεσμών Ελλάδος και Κυπριακού Ελληνισμού.

Gennady Melnic, Για τη διαχρονικά Ευπρεπή Παρουσία των ανταποκριτών του International Information Agency Rossiyia Segodnya/ RIA Novosti στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του Melnik.

Bruno tersago, Για την Ευπρέπεια των Ανταποκρίσεών του από την Ελλάδα και τη συμβολή του μέσα από το συγγραφικό του έργο στην Ευπρεπή παρουσίαση μιας χώρας και ενός λαού, που αγωνίζεται μέσα στην κρίση να διατηρήσει τις αξίες του.

Ειδικό Βραβείο Ανταποκριτών επιδόθηκε στον Χαράλαμπο Ραλλάτο (Ιατρός- Δ/ντής του τμήματος Υαλοειδούς- αμφιβληστρειδούς του Athens Eye Hospital), Για την Ευπρέπειά του ως επιστήμονας και ως Άνθρωπος, που στηρίζει την Ελλάδα της κρίσης με την παρουσία, το ¨Ήθος, την Αλληλεγγύη και τη διεθνή επιστημονική ακτινοβολία του.

Τιμητική Διάκριση Ανταποκριτών επιδόθηκε στον Ανδρέα Κωλέττη (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Για την πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα των ΑΜΕΑ.

Σε σύντομους χαιρετισμούς τους οι βραβευθέντες εξήραν την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος να βραβεύουν την Ευπρέπεια, χαρακτηρίζοντας τιμή τους που επιλέχθηκαν.

Ο γενικός Γραμματέας  του Συνδέσμου κ. Σαμπό, διαβάσε την «Ευπρέπεια»,  όπως με την ίδια λέξη αναγνωρίζεται στην Κίνα.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι προσφέροντες Ευγενική Υποστήριξη, Ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης (απουσίαζε στο Ε.Κ. και το χαιρετισμό του διάβασε η  υπεύθυνη των Βραβείων Ελένη Γύζη) και ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λ. Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως είναι πολύ σημαντικό σε μία εποχή όπου οι Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες τίθενται υπό αμφισβήτηση,  σε μία εποχή όπου το σύστημα αξιών  και το πρότυπο της κοινωνίας αντιμετωπίζει προκλήσεις,  στη δημοσιογραφία στην επιστήμη να βραβεύεται η Ευπρέπεια. «Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να είμαστε αποφασιστικοί και δημιουργικοί συνάμα και ευπρεπείς, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αξίες», είπε.

Η τελετή απονομής Βραβείων έληξε με το «Κουαρτέτο», “οι φίλοι του Άνδρέα Δημητρόπουλου” σε καταπληκτική απόδοση γνωστών καντάδων.