Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Αθήνα.- Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2018 αναβάλλονται ουσιαστικά οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
  • Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Αντίθετα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Από την πλευρά τους, τα Εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «συνεχίζουμε την πάλη μας κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές, λαϊκές οικογένειες. Οργανώνουμε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στις 16.00 στα ειρηνοδικεία: Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως 14 και Νίκαιας, Ερμού 6 & Π. Τσαλδάρη».

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί για αναστολή των πλειστηριασμών από συμβολαιογράφο του Λαυρίου, η οποία έθετε θέματα νομιμότητας για την απόφαση των συμβολαιογράφων, οι οποίοι σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να λήξουν την αποχή τους και να συνεχίσουν να διενεργούν πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για αναστολή των πλειστηριασμών διά της δικαστικής οδού είχε υποστηρίξει η πρόεδρος της «Πλεύσης», Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υποστηρίζει τις συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών.
 

in.gr