Ποιος είναι ο «μαχητής του Ρουβίκωνα» στη Ράκκα

Αθήνα– «Εξετάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή την επίσημη αναφορά σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών για την επιστροφή ενός 34χρονου, μέλους του Ρουβίκωνα από το πολεμικό μέτωπο της Ράκκα όπου εκπαιδεύθηκε σε όπλα και συμμετείχε σε μάχες Κούρδων εναντίον του ISIS. Πρόκειται ασφαλώς για μια προσωπική επιλογή, σεβαστή που δεν έχει οποιοδήποτε στοιχείο παρανομίας.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο συγκεκριμένος αναρχικός είχε συλληφθεί για 4 – 5 επιθέσεις ή ακτιβιστικές ενέργειες στα γραφεία του “Τειρεσία”, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στα διόδια του Κιάτου. Με τελευταία εμφάνιση στην εισβολή του “Ρουβίκωνα” τον Νοέμβριο του 2016 στο Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του κι υπήρχαν αναφορές ότι είχε ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή μαζί με άλλους Έλληνες κι όχι μόνο αναρχικούς στα πλαίσια της επονομαζόμενης “επαναστατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης”.Δεν μας προβληματίζει μόνο η εκπαίδευση του στα όπλα και σε συνθήκες πραγματικής μάχης, ύστερα κι από επιδείξεις όπλων στην περιοχή των Εξαρχείων ή αναφορές για ένοπλες δράσεις άλλων αναρχικών. Και ελπίζουμε αυτοί οι φόβοι να διαψευσθούν. Μας έχει προξενήσει ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση ότι όταν είχαν υπάρξει προ μερικών μηνών ορισμένες αναφορές σε ΜΜΕ για την “εξαφάνιση” μέλους του Ρουβίκωνα με ενδεχόμενη μετάβαση του στην Μέση Ανατολή, υπήρχε έντονη αντίδραση μελών της συλλογικότητας»…

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς “Το Βήμα”, στέλεχος της ΕΛΑΣ σχετικά με ανάρτηση χθες στο Indymedia ανακοίνωσης για επιστροφή από το συριακό Κουρδιστάν ενός μέλους του Ρουβίκωνα.

Στον χαιρετισμό της συλλογικότητας σημειώνεται “πριν αρκετούς μήνες ένας σύντροφος, μέλος της συλλογικότητας, αποφάσισε να ενταχθεί στο Ιnternational Freedom Batallion, έναν απόλυτα εθελοντικό μηχανισμό που ανήκει στη δύναμη των Κουρδικών Μονάδων προστασίας του λαού (YPG) και να πολεμήσει από τις τάξεις του, υπερασπίζοντας μια δίκαιη υπόθεση αλλά και ένα κοινωνικό και πολιτικό πείραμα σε μια περιοχή που καθορίζει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Να τα υπερασπιστεί ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες εκδοχές εξουσίας”.

in.gr