Μηνύματα ενότητας στον Αγιασμό των Υδάτων

Αθήνα.- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε στην Τελετή ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» στο πρώτο λιμάνι της Ελλάδος, τον Πειραιά. Μετ΄πα το πέρας δήλωσε τα εξής: «Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον Πειραιά η Όλγα Γεροβασίλη και την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού, στην Κάλυμνο – Αμέσως μετά μετέβη στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» όπου έστειλε μήνυμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες, με αναφορά και στην Ομογένεια- Συνοδεύονταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Θέλω να δώσουνε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδία της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους γείτονες μας συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που όπως είπε η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά

Στην Τήνο βρέθηκε για τον Αγιασμό των Υδάτων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.