Αγιασμός των υδάτων με …καύσωνα στη Μελβούρνη

Με μαζική προσέλευση, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και με θρησκευτική κατάνυξη έγινε  ο αγιασμός των υδάτων στο Frankston, to Rye, to Geelong και άλλες περιοχές της Βικτώριας και ολόκληρης της Αυστραλίας. Πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες θα υπάρχουν στην έντυπη έκδοση του «Νέου Κόσμου» της Δευτέρας. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τον αγιασμό των υδάτων στο Frankston.(Φώτο πρώτης σελίδας: Παναγιώτης Κακάλιας)

Το σταυρό στο Port Melbourne ανέσυρε από τη θάλασσα ο ανωτέρω εικονιζόμενος 18χρονος Αλέξανδρος Ντόμπρος από το Lalor, στον κατανυκτικό εορτασμό και τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, παρουσία χιλιάδων συμπαροίκων. Η τελετή έγινε προεξάρχοντος του Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, βοηθούμενου από τον ιερό κλήρο και παρουσία των πολιτικών και ελλαδικών αρχών καθώς και εκπροσώπων φορέων της παροικίας μας. Ανάλογες τελετές έγιναν το Σάββατο στο Frankston και το Rye, όπου παρά τον καύσωνα, η παρουσία και συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική.Πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο “Νέο Κόσμο” της Δευτέρας.

Iστορία έγραψε η νεαρή Emily η οποία ανέσυρε τον σταυρό από την θάλασσα μετά τον αγιασμό των υδάτων στην αποβάθρα του Rye Pier.
Ο παπά-Λευτέρης, από τη Μονή της Παναγίας της Καμαριανής, που τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων, είπε ότι στα 51 χρόνια της ποιμαντορίας του πρώτη φορά κατορθώνει να πιάσει τον σταυρό στη θάλασσα κορίτσι.
Την τελετή του αγιασμού των υδάτων εν μέσω καύσωνα παρακολούθησαν πολυάριθμοι ομογενείς.