Νέο αίτημα από Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές

Νέο αίτημα χορήγησης αδείας υπέβαλε ο πολυισοβίτης για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, στο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών από την πρώτη του άδεια, ζητά (όπως προβλέπει ο νόμος) νέα ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές.

Το αίτημα του κρατούμενου θα κριθεί -ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε – από το Συμβούλιο των φυλακών, τα μέλη του οποίου ενδέχεται -όπως συνέβη και την πρώτη φορά- να τον καλέσουν για ακρόαση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε ο «Λουκάς» της «17Ν» είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο του επέτρεψε να βγει στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες από τη φυλακή, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.

Και αυτή τη φορά το αίτημα του θα κριθεί με βάση το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, καθώς οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατούμενους βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.

πηγή:in.gr