Μαζεύουν υπογραφές οι ομογενείς στη Γαλλία για δημοψήφισμα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Μετά την Αμερική και την Αυστραλία, και η ομογένεια στη Γαλλία αντιδρά κατά της διακηρυγμνένης πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε “λύση” σύνθετης ονομασίας για το Κράτος των Σκοπίων.

Σε σχετικό δημοσίευμά της η  ηλεκτρονική εφημερίδα http://diaspora-grecque.com, παρουσιάζει ψήφισμα το οποίο ζητά από τους αναγνώστες να το υπογράψουν, προκειμένου αν τελικά  υπάρξει εκτροπή από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα να αποφασίσει εκείνος και όχι περιστασιακές μειοψηφίες.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα:

Μακεδονία Σημαίνει Ελλάδα : Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πάρα πολύ σοβαρό
Macédoine Terre Grecque : Situation gravissime

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

Ζητάμε να γίνετε επικοινωνιακοί χορηγοί της εν λόγω εκστρατείας μέχρι το πέρας αυτής, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας και facebook του παραπάνω banner το οποίο θα παραπέμπει στην ιστοσελίδα https://onomasia.gr/ , όπου καλούμε τον κόσμο να υπογράψει ψήφισμα, το οποίο ζητά ρητώς να μη γίνεται καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων

MACEDOINE TERRE GRECQUE

Prochainement, la Grèce décidera de donner un nom à l’ex-république Yougoslave de Macédoine” (FYROM : Former Yugoslav Republic of Macedonia).
Nous demandons aux autorités que ce futur nom n’inclut pas le mot Macédoine.

La situation est très grave. Il serait judicieux de faire paraître ce logo dans vos pages facebook et de voter pour la MACEDOINE TERRE GRECQUE https://onomasia.gr/ 

Qui vous a autorisé à négocier mon nom?