Ο Σάββας Αναστασιάδης για τα Σκόπια και τον Απόδημο Ελληνισμό

Θεσσαλονίκη.- Ο αλυτρωτισμός που καλλιεργείται είναι το σημαντικότερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά το Κράτος των Σκοπίων. Αυτό εκτίμησε ο Βουλευτής της Δεύτερης Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σλάββας Αναστασιάδης, μιλώντας στον focus 103,6 fm:

« Το σημαντικότερο για μένα είναι ο αλυτρωτισμός που καλλιεργείται , δηλαδή το ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων λένε, εμείς είμαστε Μακεδονικό Έθνος, έχουμε Μακεδονική γλώσσα και Ιστορία……. δημοσιεύουν χάρτες που φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα » τόνισε ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό focus 103,6 fm χθες το μεσημέρι (11.01.2018)]

« Κατά συνέπεια αν οι Σκοπιανοί δεν αποφασίσουν και δεν έχουν τη δύναμη και τη διάθεση να αποκηρύξουν όλες τις αλυτρωτικού χαρακτήρα αναφορές και διεκδικήσεις, εγώ δεν ψηφίζω κανένα όνομα», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας .

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση βιάζεται για την επίλυση του ζητήματος, γιατί μπορεί να έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς ότι θα βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί σωστά και να μην παραβλέψει εκείνα τα θέματα που θα δηλητηριάσουν στη συνέχεια τη σχέση μας, αντί να την ομαλοποιήσουν μια για πάντα..» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης

Τομέας Απόδημου Ελληνισμού

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη Συνεδρίαση του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας για το 2018.

Η 1η συνεδρίαση για το 2018 της ομάδας εργασίας του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόδημου Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (11.01.2018) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, υπό την Προεδρία του Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών κ. Αναστασιάδη.

Ο Βουλευτής της Δεύτερης Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της ομάδας εργασίας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, προχώρησε στον απολογισμό του έργου του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού για τον χρόνο που πέρασε, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα πρόκειται να δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε κλίμα ευχών για τη νέα χρονιά.