Ζουράρις: Αριστοφανική σάτιρα τα συνθήματα κατά Ολυμπιακού και Άρη

Μετά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

“Παραιτήθηκα από μόνος μου. Δεν μου το ζήτησε ο Καμμένος. Μου τηλεφώνησε και μου είπε να βρω έναν τρόπο να μαζέψω τις δηλώσεις μου και εγώ του απάντησα παραιτούμαι” δήλωσε πριν από λίγο ο παραιτηθείς Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις. Διευκρίνισε δε, ότι θα ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου, δεν προτίθεται ωστόσο να παραιτηθεί από βουλευτής ενώ δήλωσε άγνοια σχετικά με ενδεχόμενη παραμονή του στους ΑΝΕΛ.

Για το επίμαχο θέμα των δηλώσεων του αρνήθηκε ότι είναι χυδαίος άνθρωπος και χαρακτήρισε Αριστοφανική σάτιρα τα όσα είπε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη. Χαρακτήρισε μάλιστα «εγκατεστημένη δικτατορία» ό,τι χτυπά τη σάτιρα προσθέτοντας ότι δεν, υπάρχει διαφορά στη σάτιρα μεταξύ του Υπουργού και του πολίτη.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του, τον χαρακτήρισε «ακρόκρημνο» ενώ ερωτηθείς να απαντήσει αν ο Δημήτρης Καμμενος είναι ακροδεξιός απάντησε ότι αυτό είναι φροντιστηριακή άσκηση.

Ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι είχε απειλήσει με παραίτηση την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στις 8 Ιανουαρίου αν επέμενε η κυβέρνηση να μεταβεί στην Αλβανία και να υπογράψει μια συμφωνία για τα βιβλία στα σχολεία τα οποία όμως έκαναν αναφορά στο Τσάμικο Ζήτημα.

Δήλωσε τέλος ότι παραιτήθηκε γιατί η μαμά του τον είχε διδάξει να είναι ευγενής.

Πηγή: skai.gr