Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιο-τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Η ομογενειακή «Panhelenic Post» αποτελεί ευγενικό χορηγό επικοινωνίας αυτού του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος και διαγωνισμού «Κύπρος -Ελλάδα – Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», που μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες φέρνει κοντά εκπαιδευτικές κοινότητες και σχολεία του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο και προσκαλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ελληνικές κοινότητες στην μητροπολιτική Ελλάδα και τη διασπορά στο εξωτερικό για να φιλοξενήσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες τους με κείμενα, φωτογραφίες και άλλο παραγόμενο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, για τη διάδοση των καλών αυτών πρακτικών και διδακτικών εκπαιδευτικών σεναρίων.

Η “ΡΗΡ” εύχεται επίσης καλή επιτυχία στους διοργανωτές φορείς και σε όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές από την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια αποφάσισαν να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι είναι συμπαραστάτης και χορηγός επικοινωνίας σε κάθε καινοτόμα εκπαιδευτική δράση που ενώνει τον απανταχού ελληνισμό! Περιμένουμε με χαρά να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε σχετικό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Κύπρος -Ελλάδα – Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», μας στείλετε εσείς…