Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μπογιές και πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Αθήνα.- Διαδηλωτές που αντιδρούν στο συζητούμενο στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο, και που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, πέταξαν πέτρες και μπογιές σε αστυνομικούς.

Ενταση αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή καθώς διαδηλωτές κατά του πολυνομοσχεδίου επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Στελέχη της ΛΑΕ, του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ενωθεί με τους διαδηλωτές από τα συνδικάτα. Η ατμόσφαιρα είναι έκρυθμη και τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Τα μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρεις φορές έφοδο στη Βουλή, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς. Nωρίτερα, το φυλάκιο έπιασε φωτιά από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι. Η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως.

Η πορεία διαλύθηκε και από τις 19:30 έχει ξεκινήσει κλεφτοπόλεμος μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ με πέτρες, μολότοφ και χημικά.

Πηγή:  iefimerida.gr