Διαβουλεύσεις Τσίπρα-Καμμένου για Ζουράρι και ανασχηματισμό

Αθήνα.- Μετά την παραίτηση Ζουράρι και την επικείμενη αντικατάστασή του – πιθανότατα από βουλευτή των ΑΝΕΛ ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην κυβέρνηση – αναμένεται να ακολουθήσει από τον Αλέξη Τσίπρα ο ανασχηματισμός ώστε αφενός να υπάρξει ένα «φρεσκάρισμα» στο υπουργικό συμβούλιο και αφετέρου να ικανοποιηθούν οι δυσαρεστημένοι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα σιωπηλό παζάρι μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου για το «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα ώστε να μην μεταβληθούν οι αριθμητικές ισορροπίες στην κυβέρνηση. Το γεγονός μάλιστα ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της αλλαγής ονόματος της ΠΓΔΜ αλλά και η διαφορετική προσέγγιση των δύο κυβερνητικών εταίρων, το θέμα του νέου κυβερνητικού σχήματος απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Αναφορικά με το θέμα Ζουράρι, 48ωρες μετά τα υβριστικά σχόλια κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη και την επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό, ακόμη δεν έχει υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης . Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δε λείπουν οι φωνές, όπως αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος υποστηρίζει ότι πιθανότατα να μην αποδεχτεί ο πρωθυπουργός την παραίτηση Ζουράρι.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να φτάσει μέχρι και το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, μετά το οποίο είναι το πιο πιθανό να γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

in.gr