Νίκες ανάσα για ΠΑΟ, Πλατανιά – “Κόλλησε” η ΑΕΚ- Πρώτος ο Ολυμπιακός.

Όλο και καλύτερος παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός

Συνεχίζει στο μονοπάτι που ο ίδιος χάραξε. Και όσο το σερί νικών αυξάνεται, τόσο ο Ολυμπιακός θα ανεβάζει τις πιθανότητες του για να κρατήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην γειτονιά του για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο.

Στις 5 Νοέμβρη πριν από την έναρξη του 5-1 με τον Πλατανία οι Ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 14 βαθμούς έπειτα από εννέα αγωνιστικές. Την χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων χρόνων σε ξεκίνημα. Στην επόμενη εννιάδα όμως σκούπισαν και τους 27 βαθμούς. Όχι μόνο λοιπόν εχουν σκαρφαλώσει εδώ και εβδομάδες στην κορυφή του πίνακα, αλλά αρχίζουν πια να παίρνουν αποστάσεις και από τους άλλους.

Αργά αλλά σταθερά. Ο Ατρόμητος πριν από δύο εβδομάδες ήταν στο -2 και τώρα στο -7. Η ΑΕΚ είναι στο -3 μετά την ισοπαλία της το Σάββατο στη Λάρισα. Ο ΠΑΟΚ που τρέχει το δικό του σερί είναι κολλημένος στο -1 αλλά και εκείνος πλέον νιώθει με τη πλάτη στον τοίχο καθώς το επόμενο λάθος μπορεί να αλλάξει την εικόνα ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Εχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός επιχειρώντας από τη πρώτη θέση. Το πλεονέκτημα ότι νιώθει άνετα σε αυτή τη θέση. Ότι ξέρει καλά να διαχειρίζεται την πίεση, και ότι με τον τρόπο του… αγχώνει τους άλλους. Διότι οι Ερυθρόλευκοι όσο ο καιρός περνά βελτιώνονται. Παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο (26 γκολ ενεργητικό σε αυτό το σερί), αναδεικνύουν πρωταγωνιστές (το τρίγωνο Ανσαριφάρντ, Μάριν και Φορτούνης έχει συνολικά σε αυτά τα ματς 15 γκολ και 10 ασίστ!), βελτίωσαν τον ανασταλτικό τους χαρακτήρα (έχουν να δεχτούν γκολ στο πρωτάθλημα από τις 9 Δεκέμβρη), ενώ με τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο τους ολοένα και προσθέτουν πινελιές.

Παράδειγμα: Το χθεσινό 3-0 του Φορτούνη ήταν το δεύτερο σερί ματς που έφερε γκολ η πίεση ψηλά που φτάνει ως την περιοχή του αντιπάλου. Με τη Λαμία είχε κλέψει τη μπάλα ο Ζιλέ και είχε πασάρει τη δόξα του σκόρερ στον Καρίμ.

Φυσικά έχει πολύ δρόμο μπροστά. Και ο συντελεστής δυσκολίας τώρα ανεβαίνει μιας και εκτός των άλλων μπαίνει στην εξίσωση και το κύπελλο, όπου την Τετάρτη στέλνει στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ. Το timing όμως είναι καλό για τον Ολυμπιακό που εν τω μεταξύ βλέπει και τον Κέβιν Μιραλάς να παίρνει ματς και μαζί να αρχίζει να ανεβάζει και εκείνος τον ρυθμό του. Σε λίγο θα είναι πίσω και ο Οτζίτζα Οφόε, που ο νέος προπονητής τον περιμένει με πολύ ενδιαφέρον. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάει το θέμα της… σεζόν εκεί που θέλουν. Και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει πια κανείς.

Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Οι αλλοι αγωνες

Απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ που κόλλησε στην έδρα της ΑΕΛ (Λάρισα – ΑΕΚ 0-0) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και πλέον ισοβαθμεί στον κορυφή με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως υποδέχεται την Κυριακή την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε για λίγο τα προβλήματά του και με αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 4-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Στην αυλαία της αγωνιστικής, ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη από τον Λεβαδειακό (Πλατανιάς – Λεβαδειακός 1-0).

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ξάνθη και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 20 Ιανουαρίου
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-0
(80′ Φαβάρο)

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 4-0
(16΄ Δώνης, 33΄ Γιόχανσον, 70΄ Λουντ, 90΄ Αλτμαν)

19:30 ΑΕΛ-ΑΕΚ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου
15:00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
17:15 Παναιτωλικός-Πανιώνιος
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
17:15 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης
19:30 Ολυμπιακός-Ξάνθη

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 17 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 38
2. ΑΕΚ 37
. ΠΑΟΚ 37
4. Ατρόμητος 33
5. Πανιώνιος 26
. Αστέρας Τρίπολης 26
7. Ξάνθη 24
8. Παναθηναϊκός 22 -18αγ.
9. Λεβαδειακός 21 -18αγ.
10. ΑΕΛ 20
11. ΠΑΣ Γιάννινα 18
. Παναιτωλικός 18
13. Λαμία 16
14. Απόλλων Σμύρνης 13
15. Κέρκυρα 11 -18αγ.
16. Πλατανιάς 9 -18αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.


in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ