ΓΝΩΜΗ: Ο κ. Νίμιτς, οι προτάσεις του και ο κ. Τσίπρας

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Είχαν όλα, κατά τον Ηρόδοτο (1, 581) στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυτό Έθνος. Δηλαδή με όλους τους άλλους Έλληνες είχαν την αυτήν γλώσσα την Ελληνική, Τα αυτά ιερά και είχαν τους αυτούς θεούς η κατοικία των οποίων ήταν στο Μακεδονικό Όρος τον Όλυμπο». Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων ντοκουμέντων, παραθέτει ο Νίκος Μάρτης στο βιβλίο του <<η Ε.Ε. και το «ψευδο-Μακεδονικό»  Έθνος των Σκοπίων>>. (Σελ. 15).

Στην ίδια σελίδα δίνει και τον ορισμό του προβλήματος. Γράφει: «Η ταυτότητα των Μακεδόνων που είναι ταυτότητα Ελλήνων αποτελεί την ουσία του Σκοπιανού προβλήματος και όχι η απλή ονομασία του Κράτους χωρίς να συνδέεται με την Ιστορία». Και αποδεικνύει: « Μακεδονικό Έθνος ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει».  (Έκδοση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης).

Σε ένα άλλο βιβλίο του ο Νίκος Μάρτης, με τίτλο: FYROMΤο αντιδημοκρατικό κατάλοιπο στην Ευρώπη και το προβληματικό Σύμφωνο Σύνδεσής της με την Ε.Ε> ο συγγραφέας  παραθέτει πλειάδα επίσημων στοιχείων και ιστορικών ντοκουμέντων που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι «η δημοκρατία αυτή δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα είτε ιστορικό είτε εθνολογικό να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία». ( εκδότης Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας -2003).

Ο Νίκος Μάρτης, Μακεδών ο ίδιος, Υπουργός  Μακεδονίας Θράκης επί σειρά ετών με αγώνες για τα εθνικά δίκαια και με ένα βιογραφικό που ξεκινά από την δεκαετία 1940-1950 όπου έλαβε μέρος στην ηρωϊκή αντίσταση των Οχυρών  της Μακεδονίας (1941), στο Ελ Αλαμέιν, έπειτα, στο Ρίμινι και στη Μάχη των Αθηνών (1944) με δεκαετίες ιστορικών ερευνών, παρουσιάζει συντριπτικά και αποστομωτικά επιχειρήματα τα οποία έχουν παραδεχθεί ως απολύτως ορθά  κυβερνήτες των ΗΠΑ με ψηφίσματά τους, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, διεθνείς προσωπικότητες κ.α.

Η FYROM, συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια της διαμεσολάβησης Νίμιτς να παραχαράσσει την Ιστορία. Στήνει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να «πείσει» ότι οι Σκοπιανοί είναι τάχα απόγονοί του! Προσπαθεί να οικειοποιηθεί την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων. Κλέβουν τα ελληνικά ονόματα Μακεδονία, Μακεδόνες.  Ισχυρίζονται ψευδώς ότι δήθεν υπάρχουν Μακεδονικές μειονότητες στην Ελλάδα-Βουλγαρία-Αλβανία (οι Βούλγαροι δεν τους αναγνωρίζουν ότι εκπροσωπούν «Μακεδονικό Έθνος» αλλά ότι είναι δημιούργημα του Στάλιν και του Τίτο – οι Αλβανοί επιδιώκουν να αποσχισθούν από τη FYROM).

Ο κ. Νίμιτς, όλα αυτά τα 20 και πλέον χρόνια, έχει μάθει την Ιστορία;  Ή κολακεύεται όταν κάποιος «Μακεδόνας» τον αναγνωρίζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης;  Και μάλιστα τόσο πολύ κολακεύεται ώστε να μην τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα;

Δήλωσε ο «διαμεσολαβητής» πως η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την FYROM με συμπερίληψη του ονόματος «Μακεδονία» (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».  Και επομένως, υποστηρίζει, ο όρος «Μακεδονία» είναι αναπόσπαστο μέρος της όποιας ονομασίας βρεθεί. Αν είναι έτσι, τότε ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; Το έχουν- Με αυτό να τους αναγνωρίσουν όλες οι χώρες, με αυτό να μπούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. – Και όπως έλεγε στην Panhellenic Post ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, με πολυετείς αγώνες για τα εθνικά δίκαια- «ποιος γεωγραφικός προσδιορισμός μπορεί να είναι καλύτερος και να διαχωρίζει σαφέστερα τα Σκόπια από την Ελληνική Μακεδονία, από το πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;

  • Αλλά οι Σκοπιανοί –και όσοι τους υποστηρίζουν για τους δικούς τους λόγους- θέλουν ακριβώς ένα όρο που να συντηρεί αλυτρωτικές βλέψεις, ακόμη και εάν τις αφαιρέσουν από το Συνταγμά τους! Διότι θα έχουν ένα όνομα  που μόνο του προπαγανδίζει  εδαφικές διεκδικήσεις!  Και πράγματι, αυτό κάνουν  και οι πέντε προτεινόμενες από  τον κ. Νίμιτς ονομασίες:
  •  Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
  • Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
  • Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
  • Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
  • Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)

Όλες, ακριβώς σ΄ αυτό αποβλέπουν. Όταν συνορεύουν η «νέα» με την παλαιά, η Βόρεια με τη Νότια, η Άνω με την Κάτω ο Βαρδάρης με τη Θεσσαλονίκη και η Δημοκρατία Μακεδονίας και τα (Σκόπια) σε παρένθεση που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα την χρησιμοποιεί, άρα θα μείνει νέτο-σκέτο Μακεδονία, τότε το απόλυτα φυσικό είναι τα «χωρισμένα» μέρη του «όλον» να θέλουν να ενωθούν!

Θέλουν λένε, τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Όμως να τους θυμίσουμε ότι Η Μεγάλη Βρετανία έχει ενταχθεί στην Ε.Ε. ως «Ηνωμένο Βασίλειο» λόγω της αντιδράσεως των Γάλλων για να μην υπάρξει σύγχυση με την γαλλική Βρετάνη…

Σκέφτεται κανείς τι θα συμβεί όταν το ΝΑΤΟ θα απευθύνει δι αλληλογραφίας «διαταγή» στην «Μακεδονία (Σκόπια) και αυτή θα φθάνει στην αληθινή Μακεδονία της Ελλάδος;

Ώστε απορεί κανείς για την ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» υποστηρίζει: « Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Αλλά διαπράττει κι άλλο «φάουλ» ο κ. Τσίπρας στην ίδια συνέντευξή του: Λέει: «Και στο κάτω κάτω οι κυβερνήσεις πέφτουν αν χάσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μη γελιούνται ορισμένοι. Ο Καμμένος είναι έντιμος άνθρωπος, δεν θα γίνει Σαμαράς».

Τώρα να υποθέσουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός είναι «ανύποπτος» για ό,τι έγινε το 1993 με την προσωρινή ονομασία; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Μια απλή ανάγνωση των όσων έκτοτε έχει αποκαλύψει δημοσίως ο Κρις Σπύρου για το ρόλο ενός εκάστου την περίοδο εκείνη, ε, θα την έχει κάνει!

Εν κατακλείδι, το «παράδειγμα» ήταν και άστοχο και άκομψο. Ο κ. Σαμαράς εκδιώχθηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη (1993) γιατί δεν δέχτηκε «δεύτερη γραμμή» στο Σκοπιανό! Επέμεινε  σ’ εκείνη των Πολιτικών Αρχηγών του 1992. Να μην αναγνωρισθούν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»!

Αντίθετα, η «προτροπή» του κ. Τσίπρα προς τον κ. Καμμένο ότι «δεν θα γίνει Σαμαράς», σπρώχνει μοιραία τον πρόεδρο των ΑΝ. ΕΛ. στο να αποποιηθεί την εντιμότητά του και τον πατριωτισμό του, εάν υποκύψει…