ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος (άλλως Μητροπολίτης Αθηνών και ίσος προς ίσους Ιεράρχες) φαίνεται ότι για λόγους που εκείνος γνωρίζει αποφάσισε να ακολουθήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων γραμμή διάφορη από εκείνη του προκάτοχου του μακαριστού Χριστοδούλου.  Δικαίωμά του. Άλλωστε όταν θα επέλθει η στιγμή θα έχει ιερό ακροατήριο να απολογηθεί…

 

Αυτό, όμως, είναι ένα πράγμα.  Και άλλο πράγμα είναι να ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή, θέλοντας, με τις δηλώσεις του, να μικροποιήσει το εύρος και τη σημασία του χθεσινού μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη. ΄Οπως ακριβώς κάνουν και τα κυβερνητικά φερέφωνα!

 

Αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο, παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. Άρα, σπουδαία τα λάχανα! Έτσι αξιολογεί ο σεβασμιότατος τους Ιεράρχες. Με το “κεφάλι”! Ήταν μόνον 9! Αν ήταν μόνο ένας; Θα έλεγε, ένας ίσον κανένας; Και εάν ήτανε δέκα; Παρόντες ήτανε οι Ιεράρχες της ευρύτερης περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο.

Τι ήθελε ακριβώς να πει;  Ότι οι Ιεράρχες τον ακολούθησαν; “Κοντός ψαλμός, αλληλούια! η 4η Φεβρουαρίου πλησιάζει…  Θα μετρήσουμε πόσοι Ιεράρχες θα είναι και στην Αθήνα. Μετά πόσοι και στην Πελοπόννησο κοκ. Και θα κάνουμε, στο τέλος, τη σούμα!

 

Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να μπαίνει σε συζήτηση καφενείου!..  Ας αφήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μετρά και να συγκρίνει τα πλήθη με εκείνα του 1992. Δεν είναι που δεν ξέρει τη διαφορά. Είναι που πρέπει να δικαιολογήσει  το πατατράκ!..

 

 

ΟΚ. Είπε η Ιερά Σύνοδος ότι δεν αποδέχεται το “Μακεδονία”. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι λόγια. Θέλει πράξεις. Όταν η Κυβέρνηση πηγαίνει να διαπραγματευτεί “σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία, μέσα της” τι αξία έχει αν η απόφαση των Ιεραρχών μείνει στα συρτάρια; Αν δεν αποδέχεσαι κάτι, αγωνίζεσαι να το αποτρέψεις. Αυτό είναι αγώνας. Αυτό είναι προσφορά. Τα άλλα, είναι …προπέτασμα καπνού!