Συνάντηση Τσίπρα – Ρίβλιν στο Μέγαρο Μαξίμου

Αθήνα.– Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διεθνή ημέρα ολοκαυτώματος και δήλωσε περήφανος που θα είναι αύριο στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Ισραηλινό Πρόεδρο με αφορμή τη δημιουργία του μουσείου ολοκαυτώματος.Από την πλευρά του ο κ. Ρίβλιν υπογράμμισε πως πρέπει να καταστήσουμε την ανατολική μεσόγειο έναν παράδεισο, έναν τόπο – όπως είπε – που όλοι να θέλουν να πάμε.

Νωρίτερα, είχε περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε τη στήριξη του Ισραήλ στα κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας, στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά μηνύματα για το ονομοτολογικό της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό αλλά και την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας και Αλβανίας σε συνάρτηση με τον σεβασμό θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ισραηλινό Πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράμμισε ακόμη ότι επιζητούμε την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, την καταπολέμηση της τρομοκρατικής βαρβαρότητα του ISIS και επιδιώκούμε όπως είπε, «τη λύση του παλαιστινιακού, λύση που να εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια και στους δύο λαούς».

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρόεδρος αφού μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, τόνισε πως Ελλάδα και Ισραήλ έχουν κόκκινες γραμμές και «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να τις προσπεράσουμε. Αρκετά με τους πολέμους. Να βρεθούν λύσεις χωρίς να προσπερνάνε τις κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Ρίβλιν  για προσθέσει πως «η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά πήρε το λόγο, λέγοντας ότι «η Ελλάδα ακολουθεί τη θέση που έχει διαμορφώσει η Ε.Ε και ελπίζουμε το ζήτημα να λυθεί». Η Ελλάδα ακολουθεί αυτή την γραμμή, πρόσθεσε, και «διόλου δεν αλλάζει τη βούλησή μας να δούμε το Ισραήλ όλο και πιο κοντά στην Ε.Ε».

in.gr/(Φωτογραφία: ΑΠΕ)