Μέχρι …τέλους ο Καμμένος “δεμένος” στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη στήριξή του στην κυβέρνηση βάζουν τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης.

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος», σημείωσαν χαρακτηριστικά πηγές της κυβέρνησης.

«Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία» καταλήγουν τα στελέχη του Μαξίμου, σημειώνοντας πως με τη στάση του ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ «οριοθέτησε» τις εκλογές για το 2019.

Στήριξη Καμμένου μέχρι τέλους

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του στην κυβέρνηση.

«Όσον αφορά στο θέμα της κυβέρνησης και της συμμετοχής μας σε αυτήν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι το πέρας της λαϊκής εντολής, το πέρας της τετραετίας» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ενώ για το ζήτημα των ημερών και το οποίο προκάλεσε τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, συμπλήρωσε: «Εμπιστευόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, γιατί πράγματι ζητούμε να υπάρξει λύση και βεβαίως επιθυμούμε η λύση αυτή να έχει τον απαράβατο όρο τον οποίο εμείς θέτουμε. Εκτιμούμε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και βεβαίως πρέπει να υπάρχει και από την πλευρά των Σκοπίων η προϋπόθεση της παραίτησής τους, βάσει συνταγματικής αλλαγής, από όλες εκείνες τις αλυτρωτικές θέσεις».

in.gr