Συλλαλητήρια ομογενών σε Γερμανία, Βρετανία, Ελβετία, Αυστραλία

Αθήνα.- Στο ρυθμό του συλλαλητηρίου της Πλατείας Συντάγματος ο ελληνισμός του εξωτερικού, διοργανώνει συγκεντρώσεις στη Γερμανία, Βρετανία, Ελβετία, Αυστραλία και σε άλλες χώρες όπου ζουν ομογενείς μας. Δείτε σχετικό video από τον Skai.tv

Για το συλλαλητήριο στη Γερμανία, ο Πρόεδρος των Θεσσαλών Ευρώπης Διαμαντής Γκίκας, δημοσίευσε στο FB την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

για να ξεδιαλύνουμε και να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα που συζητιέται στην ελληνική παροικία μας: Το συλλαλητήριο το οργανώνουμε ο Νικόλαος Πολιτόπουλος και εγώ. Απέναντι στις γερμανικές αρχές είναι το δικό μου πρόσωπο υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία του συλλαλητηρίου. Κανένα κόμμα, καμία οργάνωση ή κάποιος σύλλογος δεν είναι ο οργανωτής.
Είναι καθαρά πρωτοβουλία αυτών των δυο ατόμων.
Στο συλλαλητήριο δεν θα επιτραπεί καμία κομματική ανάμιξη. Κανένα κομματικό πανό.
Δεν θα επιτραπούν υβριστικά ή μη πρέποντα συνθήματα. Καμία εξτρεμιστική παρουσία δεν θα επιτραπεί.
Για το συλλαλητήριο θα υπάρξει ασφάλιση. Η άψογη συνεννόηση και συνεργασία με την γερμανική αστυνομία και με τις αρχές της πόλης της Νυρεμβέργης θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργεία.
Όλες η απαιτούμενες άδειες έχουν παρθεί. Θα γίνει μία πορεία που την έχουμε χαράξει και είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς ενήμεροι. Σε δύο σημεία θα σταματήσουμε για να εκφωνήσουμε μαζί τα συνθήματά μας και να πούμε δύο λόγια που πρέπει να ακουστούν σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο.
Το συλλαλητήριο έχει ένα καθαρά ελληνικό θέμα. Είναι μια από τις πολλές προσπάθειες που κάνουν διάφοροι πολίτες της παροικίας μας, να υποστηρίξουν τα μείζονα θέματα της πατρίδας μας. Με το συλλαλητήριο θέλουμε να αφυπνίσουμε τους Έλληνες της παροικίας μας και να δώσουμε και στους Γερμανούς να καταλάβουν πόσο καυτό είναι αυτό το ζήτημα.
Δεν θα είναι η τελευταία κίνησή μας. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε και άλλες εκδηλώσεις, συζητήσεις και πορείες.
Ούτε να προβοκάρουμε κανέναν θέλουμε ούτε να ιντριγκάρουμε με κάποιο απώτερο σκοπό.
Η ημερομηνία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί την ίδια στιγμή θα είναι το συλλαλητήριο και στην Αθήνα.
Καμία πρόθεση διχασμού δεν υπάρχει από πλευράς μας και δεν θα υπάρξει ποτέ. Ξέρουμε και είμαστε όλοι υπεύθυνα άτομα ότι η πίεση του χρόνου είναι μεγάλη.Ότι φέραμε πολλούς σε δυσκολίες λόγο χρόνου. Όμως αν το καλομελετήσουμε είναι ιδανική η 04.02.2018.
Ένας φίλος που τον εκτιμώ πάρα πολύ, μου είπε, θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο ergo omnes σύνθημα. Γι’ αυτό σας λέω ελάτε να κάνουμε την Κυριακή όλοι μαζί την αρχή. Και έπειτα, χωρίς πίεση χρόνου αλλά και χωρίς να χρονοτριβούμε, να οργανώσουμε τα επόμενά μας βήματα.
Όλοι μαζί ας συμβάλουμε σε αυτό το συλλαλητήριο ώστε και από εδώ και από άλλες πόλεις της Γερμανίας να ακουστούν οι απόψεις μας για το θέμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Σας ευχαριστώ όλους και θα χαρώ να μπορέσω να σας χαιρετίσω τον καθένα ξεχωριστά, την Κυριακή 04.02.2018 στο συλλαλητήριο.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Πολιτόπουλος
Γεώργιος Δεληγεώργης
Οδυσσέας Παναγιώτου