Ούτε οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν την …εκτίμηση της ΕΛΑΣ για το Σύνταγμα!

Αθήνα.- Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος. Σε ανάρτησή του, κάτω από μια πανοραμική φωτογραφία του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων διερωτάται «δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ;»

Και συνεχίζει: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων Αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Παρουσιάζοντας την πανοραμική αυτή φωτογραφία, αναρωτήθηκε:
«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;» διερωτήθηκε.

Ο Υπουργός και η …σβυσμένη ημερομηνία και ώρα από το βίντεο της ΕΛΑΣ!

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, εξήγησε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς! Υποστήριξε, πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

πηγή:in.gr, iefimerida/newpost.gr/