Οι Παμμακεδονικές και άλλες οργανώσεις της ομογένειας ξεσήκωσαν τους Έλληνες

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Για μία ακόμη φορά η Ομογένεια έθεσε τη σφραγίδα της στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων. Τη φορά αυτή  συνετέλεσε αποφασιστικά στο να ξεσηκωθούν οι Έλληνες και να βγουν στους δρόμους να υπερασπιστούν τα όσια και ιερά της πατρίδας. Για μία ακόμη φορά, αρχής γενομένης από τη «Φιλική Εταιρεία» και τον επαναστατικό οίστρο που εμφύτευσε στις ψυχές των υπόδουλων  -στον Οθωμανικό ζυγό- Ελλήνων, οι ομογενείς των Παμμακεδονικών οργανώσεων, Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, Αφρικής, κατέβηκαν στην Ελλάδα και από κοινού με άλλες ντόπιες μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, πέτυχαν αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε ακατόρθωτο.

Ξεσήκωσαν τους Έλληνες από τους καναπέδες και τα σαλόνια και έβγαλαν στους δρόμους και τις πλατείες κοντά 1.5 εκατομμύρια ανθρώπους, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνολικά,  να υπερασπιστούν το όνομα της Μακεδονίας! Μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη κατάφεραν να κινητοποιήσουν, μέχρι και τη στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας, πέτυχαν να αλλάξουν.

Η κα Νίνα Γκατζούλη,  των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου,  χαιρέτησε ως εκπρόσωπός των διοργανωτών ενώ νωρίτερα ο εκφωνητής είχε διαβάσει μήνυμα της Γραμματέως του ΣΑΕ Όλγας Σαραντοπούλου.

Παραβρέθηκαν όλοι οι διοργανωτές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας (συνδιοργανωτής της νέας οργάνωσης Hellenic Congress of America, όπως τον προσηγόρευσε ο εκφωνητής) ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ, Στέλιος Κυριμλής, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Οντάριο (Καναδά), Δημήτριος Κάρας και άλλοι.

Ασχέτως των προσπαθειών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μικροποιήσει το γεγονός τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, είναι βέβαιο ότι οι δύο  λαοθάλασσες που πλημμύρισαν σε διάστημα ολίγων ημερών την συμπρωτεύουσα και την πρωτεύουσα, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην από δω και μπρος πορεία του εθνικού μας θέματος.

Οι συνδιοργανωτές των συγκεντρώσεων ήταν:

Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, ήτοι:

– Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

– Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας

– Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

– Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης

– Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

– International Hellenic Association

– Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού

– Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών

– Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο

– Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)

– Ελληνικό Καναδικό Εθνικό Συμβούλιο

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)

– Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης

– Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας

– Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων

– Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς με έδρα στη Θεσσαλονίκη

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

– Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η σημασία του ξεσηκωμού αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι μετά το διπλό βροντερό «παρών», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό μέγαρο τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, οι οποίοι του επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ

προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.

Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018

ΠΗΓΗ:  INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Και μεμονωμένοι ομογενείς

Συγκινητική ήταν, όμως, και η παρουσία μεμονωμένων ομογενών που ταξίδεψαν κυρίως από τη Γερμανία, αλλά και την Αυστρία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική, για να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια!

Τους συναντούσες στην πλατεία Συντάγματος να περιφέρονται με την γαλανόλευκη στο χέρι και δεν έχαναν την ευκαιρία να εκδηλώνουν τη χαρά τους που μπόρεσαν, όπως έλεγαν, να ταξιδέψουν από τη χώρα όπου ζουν, και να φθάσουν στην Ελλάδα “μόνο για να παραβρεθούμε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας”.

Ο ομογενεής από τη Γερμανία Νίκος Δεληγιάννης, στην πλατεία Συντάγματος. Φωτο: Vivi Vassiliki.

Εξάλλου, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ομογενών

σε Γερμανία, Βρετανία, Ελβετία, Αυστραλία ενώ Ογκώδης διαδήλωση έγινε και μπροστά στην Βουλή των Κοινοτήτων, στο Λονδίνο, για την Μακεδονία.

Ανάλογα συλλαλητήρια προετοιμάζονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτεέιες της Αμερικής, στην Αυστραλία και σε άλλες ομογενειακές παροικίες.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ομογενείς από την Στοκχόλμη της Σουηδίας, που χαρακτήριζαν τη συγκέντρωση «πολύ μεγάλη». Το θέμα συζητήθηκε το βράδι της Κυριακής και στην ελληνική Πρεσβεία της Στοκχόλμης, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Παρών στην τελετή και ο ομογενής βουλευτής της Σουηδικής Βουλής, Σωτήρης Δελής,  μαζί με τους γιούς του Ανδρέα και Αλεξανδρο. Μάλιστα, πληροφορηθήκαμε ότι το φλουρί το κέρδισε ο Αλέξανδρος…

Πάνω, ο ευτυχισμένος Αλέξανδρος Δελης με το φλουρί και κατω ο Αλεξανδρος με τον αδελφό του Ανδρέα σε συνομιλία με το  πρεσβευτικο ζεύγος Δημητρη και Κιάρας Τουλούπα.