Ξεκέπασε τους σκευωρούς ο Δημ. Αβραμόπουλος

Αθήνα.- Για σκευωρία χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με την υπόθεση Novartis, στην οποία αναφέρεται το όνομά του.

«Σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας . Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο που σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα ευσταθούσε. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευστούν» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος

Αναφορικά με τα εμβόλια της γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η τιμή καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ σχετικά με την ποσότητα των εμβολίων που προμηθεύτηκε η χώρα σημείωσε ότι υπήρξαν συνεννοήσεις και συμβουλές από επιστημονική επιτροπή.

«Ζήτημα για τα εμβόλια δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω εκείνη την εποχή τη χώρα μπροστά σε μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κόσμος», τόνισε και μίλησε για «παραμύθια που δεν στέκουν πουθενά».

Διακομματική επιτροπή έκανε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο

Σχετικά με όσα υποστηρίζει ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για μίζες που δόθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που αφορούσε στον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιο HIV, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη σε μια αποκάλυψη:

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια εβδομάδα μετά, δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιο HIV. Τότε ρώτησα τους συνεργάτες μου τι χρειάζεται και μου απάντησαν μοριακός έλεγχος. Να εγκαταστήσουμε, απάντησα. Μου είπαν ότι χρειάζεται διαγωνισμός και θα στοιχίσει πολλά. Και τότε τι έκανα; Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ανάπτυξης , κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της βουλής , για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις αυτές προχωρήσεις»

«Άρα αυτό που λέει, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, αλλά η βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη βουλή» πρόσθεσε.

«Αυτό που αποκάλυψα δείχνει την κενότητα. Θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν και όχι να παίρνουν στα σίγουρα όσα τους λένε αυτοί οι περιέργοι τύποι που προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους» επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός.

«Ολόκληρος ο δημόσιος βίος του τόπου διασύρεται διότι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου τα ίδια αντιμετωπίζουν. Εικασίες είναι. Έχετε δει να καταρτίζεται δικογραφία με εικασίες; Όσα σας είπα σβήνουν κάθε υποψία και φέρνουν προ των ευθυνών τους και εκείνους που είναι αρμόδιοι» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στον Σταύρο Κοντονή σημείωσε:

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν το ήξερε γιατί αν το ήξερε θα τους τράβαγε το αυτί εκεί μέσα».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Πηγή: ΑΝΤ1