Novartis -Αδωνις: Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έστησαν την ιστορία

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Από τη συζήτηση απουσιάζει, μέχρι στιγμής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάτι που ευρέως συζητήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής.

Ειδικότερα,

Σημεία ομιλίας του Αδωνι Γεωργιάδη:

  • Παρότι η φασαρία μου αρέσει, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη θέση
  • Να βγάλω από πάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία
  • Στην κοινωνία πιστεύουν ότι όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν
  • Θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να διώξω τη σκιά από πάνω μου
  • Διαφωνώ για την παραγραφή της απιστίας, ίσως το κάνατε για να γλυτώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
  • Ζητάω εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή
  • Και ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να κάνει το ίδιο -Του ζητάω να ζητήσει να δικαστεί
  • Το περίφημο σκάνδαλο Νοβάρτις, σε πρωτοσέλιδα του φιλικού σας τύπου, είναι το σκάνδαλο για το φάρμακο Copalia, το οποίο αυξήθηκε 2%;
  • Κύριε Ξανθέ, ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων;
  • 11 φάρμακα της Νοβάρτις έχουν αυξηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως 334%
  • Τουλάχιστον 11 φάρμακα έχουν αυξηθεί επί πρώτης φοράς αριστερά
  • Κατηγορούμαι γιατί δήθεν βρήκα 65 εκατ ευρώ χρέη της Νοβάρτις, τα οποία έδωσα, όπως είπε η μάρτυς Κελέση και πήρα αντάλλαγμα 2 εκατ
  • Αν η κ εισαγγελέας είχε ζητήσει τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ψέμμα (καταθέτω τα έγγραφα)
  • 60 εκατομμύρια από χρέη πήρε για πρώτη φορά η Νοβάρτις επί ΣΥΡΙΖΑ
  • Φανταστικά τα 65 εκατ χρέη για τα οποία κατηγορούμαι
  • Ο χαμηλότερος τζίρος της Νοβάρτις είναι επί δικής μου θητείας -Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι που η Νοβάρτις δεν έχει εισπράξει
  • Η δεύτερη κατηγορία: εμπλέκεται το Χάρβαρντ project, είχα προσκληθεί να μιλήσω ως υπουργός υγείας και να κάνω χαιρετισμό σε εκδήλωση του Χάρβαρντ
  • Τι λέει η μάρτυς; Γιατί επελέγη το Χάρβαρντ για να επιλεγεί η Νοβάρτις; Διότι εκεί είχε φοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς!
  •  Πάλι καλά που πήγε και ο Σαμαράς στο Harvard, γιατί αλλιώς αυτό το ΙΕΚ Ξυνή στη Μασαχουσέτη δεν είχε καμία τύχη
  • Πόσο γελοία κατηγορία είναι
  • Τι λέει αυτή η κατηγορία; Ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Νοβάρτις στη λίστα -Σπαρταριστό, έχει πλάκα
  • Ελέγχετε την επάρκεια της εισαγγελέως; Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα των τιμών, δεν το εξέδωσα εγώ γιατί δεν είχα αρμοδιότητα
  • Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι, μήνες πριν, για να ταιριάζουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα με τις μαρτυρίες
  • Mε κατηγορούν ότι αντίθετα με την τρόικα ενέταξα φάρμακα της Νοβάρτις, στο Χάρβαρντ project, εγώ ο μνημονιακός, όπως μας κατηγορούσαν
  • Φάρμακο 4.000 ευρώ, επί θητείας μου, επί ΣΥΡΙΖΑ κάνει 11.000 ευρώ -Πάρτε το έγγραφο
  • Το πιο εξωφρενικό είναι να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ -Εσείς δεν ψηφίσατε τα μέτρα για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
  • Στη δική μου θητεία είχαμε τις χαμηλότερες δαπάνες για φάρμακα -7.599 φάρμακα μειώσαμε -ο Φρουζής με κατηγορούσε για τη μείωση δαπάνης
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο που έριχνε την τιμή φαρμάκων -Καταθέτω συνεντεύξεις Τσίπρα, Κουρουμπλή που εξηγούσαν γιατί καταψήφιζαν τον νόμο μείωσης δαπάνης
  • Εξάλλου, αν πουλάγατε ακριβότερα φάρμακα το 2015, αν και το ξέρατε, πρέπει να πάτε φυλακή
  • Ο κ. Μπασκόζος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε 500 εκατομμύρια παραπάνω δαπάνες για φάρμακα και για τη Νοβάρτις -Πάρτε τα στα μούτρα
  • Για να καταλάβετε το μέγεθος της σκευωρίας
  • Το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει προαναγγείλλει το θέμα Νοβάρτις
  • Στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου ο θάνατος της μικρής Μελίνας, για τον οποίο ευθύνεται η ξαδέλφη Πολλάκη.
  • Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία
  • Καλώ τον κ. Κοντονή να ανοίξει τα τηλέφωνα του Παπαγγελόπουλου για να δούμε τι έλεγε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη -Ενημερωνόταν για την πορεία των καταθέσεων

Παπαγγελόπουλος: Ανοίξτε τα τηλέφωνά μου

«Προσπαθείτε να με φιμώσετε, αλλά δεν θα το πετύχετε», ήταν η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος ζήτησε στη βουλή να ανοίξουν τα τηλέφωνά του για να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη.

«Το σόου είναι μόνο για τηλεόραση. Εγώ δεν συμμετέχω σε σόου», κατέληξε.

 

Σε βαρύ κλίμα και με έντονες αντιπαραθέσεις ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

«Ναι» στην προανακριτική, «’Οχι» στη σκευωρία

Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής απαντούν ότι επιθυμούν την διερεύνηση του σκανδάλου αλλά αρνούνται την συμμετοχή των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, την οποία αποδίδουν σε σκευωρία της κυβέρνησης.
Το πιο πιθανό είναι ότι ειδικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάνε στις κάλπες.

Στη ΝΔ σκέπτονται ακόμη και το ενδεχόμενο όταν θα καλούνται οι βουλευτές τους να φωνάζουν «ναι στην προανακριτική όχι στην σκευωρία», και να μην πάνε να ψηφίσουν.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν μιλήσει 4 πολιτικά πρόσωπα από τα 10 τα οποία η κυβέρνηση εμπλέκει στην υπόθεση (οι Γιάννης Στουρνάρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης), ενώ το απόγευμα αναμένονται οι ομιλίες και παρεμβάσεις των άλλων πολιτικών προσώπων, καθώς και των πολιτικών αρχηγών.

Κουτρουμάνης: Γελοίες οι καταγγελίες σε βάρος μου για την υπόθεση Novartis – Είμαι απόλυτα καθαρός

Γελοίες και ψευδείς χαρακτήρισε τις  καταγγελίες σε βάρος του για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
«Ποτέ δεν περίμενα να κληθώ για αυτή την υπόθεση. Από αυτά που θα πω θα καταλάβετε γιατί είμαι και εξοργισμένος», τόνισε.
«Φέρομαι να εμπλέκομαι στην υπόθεση με βάση μια γελοία αναφορά ενός μάρτυρα. Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με αυτό ή άλλο σκάνδαλο. Οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Δεν θα με βρείτε εμπλεκόμενο πουθενά».

«Δεν υφίσταται τεκμήριο αθωότητας όταν τα ονόματα των εμπλεκομένων βγαίνουν Κυριακή, και τη Δευτέρα βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί και μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Για τις πολιτικές μου επιλογές δέχτηκα μια πρωτόγνωρη σε ένταση κριτική, ύβρεις, απειλές κ.λπ. Ήταν η περίοδος που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε, με ηθικούς αυτουργούς όσους ανέδειξαν το κίνημα των αγανακτισμένων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτρουμάνης.

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία ο Πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία ο Πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και διερωτήθηκε αν στα 40 χρόνια που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη ακούστηκε κάτι σε βάρος του.

Ο κ Πικραμμένος τόνισε ότι ως Υπηρεσιακός πρωθυπουργός το μόνο που έκανε ήταν να δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΠΥ και τα νοσοκομεία και δεν υπήρξε καμία χρηματική καταβολή προς τη Novartis ή άλλη εταιρία.

Επικαλέστηκε μάλιστα και δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα εκείνη την περίοδο που ευχαριστούσε το τότε υπηρεσιακό υπουργό υγείας κ Χήτα επειδή επιλύθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς.

«Θέλουν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου…αυτή η περιπέτεια μπορεί να με πίκρανε, αλλά δεν έχασα ποτέ την ελπίδα και το κουράγιο μου» σημείωσε.

«Με βοήθησαν να μετρήσω τους φίλους μου. Η υπόθεση αυτή πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία» είπε επίσης.

Η ΝΔ
Προς την αποχώρησή της, ή τη μη συμμετοχή της, στην ψηφοφορία της Βουλής για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Νovartis κλίνει η ΝΔ, όπως διαφαίνεται από τη δήλωση υψηλόβαθμης πηγής της.

«Η μια κάλπη μας θα μας έβρισκε σύμφωνους. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει όπως φαίνεται μέχρι τώρα… Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε μια τέτοια διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι πολλά κατεβασμένα κεφάλια (σ.σ στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), κι όταν αναλαμβάνεις τέτοια ευθύνη να κόψεις την πρόταση της πλειοψηφίας στα μέτρα σου πρέπει να είσαι και παρών» σχολίαζε με νόημα η πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας υπαινιγμούς για την ως τώρα απουσία του κ. Τσίπρα από την εθνική αντιπροσωπεία.

Την Τρίτη η ΝΔ επέμεινε στο να στηθεί μια κάλπη για τη Novartis, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση, παραμένοντας στη θέση της για δέκα κάλπες.

Βενιζέλος: Εκλογές για να μην θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη

Τις εκλογές βλέπει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μόνη λύση προκειμένου «να μην αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη». Ανεβάζοντας τους τόνους στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η δικαιοσύνη έχει γίνει έρμαιο των διαθέσεων και των πιέσεών της. Παράλληλα, έκανε λόγο για σκευωρία, ενώ αντέκρουσε τις εις βάρος του κατηγορίες. Συμπλήρωσε, δε, πως η σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής δεν πρόκειται να διερευνήσει εις βάθος το θέμα.

Αρχίζοντας την ομιλία του, ανέφερε σε ειρωνικό ύφος προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως «χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους».

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από προηγούμενες προσπάθειες σπίλωσής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό τώρα, είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα. «Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές».

«Γίνατε τα καλύτερα ντελίβερι μπόι που εκλιπαρούν για επαίνους από τους ευρωπαίους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. «Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο» δήλωσε.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση. Θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Ασκούνται πειθαρχικές και διώξεις σε βάρος εισαγγελέων όταν δεν αρέσει η κρίση τους» σημείωσε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Κατερίνας Θάνου.

«Στέλνω μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας και ζητώ στο όνομα του δικαίου να αντισταθούν στην προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας. Αυτό το έχει αναλάβει υπεργολαβικό συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκευωρία που δεν έχει υπάρξει όμοια της σε άλλη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της αλλά και ότι ο κ. Πικραμμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η Προκαταρκτική δεν θα διερευνήσει σε βάθος, μόνη λύση οι εκλογές»

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως είναι μια διάταξη που εφαρμόζεται σπάνια, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμιά αναφορά για πολιτικά πρόσωπα στα έγγραφα των αμερικανικών αρχών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στις δικαστικές αρχές, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ωρών κατάθεσης των μαρτύρων και του μεγέθους της έγγραφης κατάθεσης.

Αναφορικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως γίνονται με βάση φυλλάδιο το οποίο έγινε πολύ αφότου ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος μέσω PSI έκοψε 2,3 δισ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η σύσταση Προκαταρκτικής δεν πρόκειται να διερευνήσει τίποτα εις βάθος γιατί η υπόθεση θα πάει ξανά στη δικαιοσύνη. «Δεν θα καλέσει τους μάρτυρες για να μην υποστούν μπούλινγκ» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε παραγραφή, θέλουμε έρευνα ουσίας για απιστία και δωροδοκία».

Ακόμη επανέλαβε τη θέση του, κάνοντας λόγο για συκοφαντική επίθεση και σκευωρία, η οποία μάλιστα θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή. «Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί αν ο μάρτυρας είναι δημοσίου συμφέροντος ο εισαγγελέας μπορεί να του δώσει ασυλία».

Τέλος, εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκάλυψη της σκευωρίας».

Λάβρος ο Σαμαράς κατά κυβέρνησης, «δεν ψάξατε τους ενόχους τους επιλέξατε»

«Δεν ήρθα σήμερα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω» τόνισε από την αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια για την υπόθεση Novartiς ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που ανέβηκε στο βήμα υπό παρατεταμένο χειροκρότημα από βουλευτές της ΝΔ.

Σε μια πολύ σκληρή ομιλία, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για «τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

 Δεν ψάξατε τους ενόχους, τους επιλέξετε, είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «θα φτάσω μέχρι το τέλος» για να αντιμετωπίσω αυτό το πραξικόπημα. Δεν πρόκεται να κρυφτώ πίσω από παραγραφές και ασυλίες.

Σημεία ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά:

  • Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλλω
  • Δεν ήρθα να διατρανώσω πως είμαι αθώος, ήρθα να καταγγείλλω τους κινδύνους
  • Οταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο εναντίον μου είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί
  • Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να βάζει ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες, με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μαρτυρίες, τότε πού βρισκόμαστε;
  • Πάει το κράτος δικαίου, πάει η δικαιοσύνη, θα έχουμε γενικευμένο λασποπόλεμο
  • Αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάλυση του κράτους, με μονοκομματικό κράτος
  • Κάποιοι έφτασαν να αμφισβητήσουν και το τεκμήριο της αθωότητας
  • Εκαναν ήδη ένα πρώτο μεγάλο λάθος: κατηγορούν εμάς που κόψαμε φαρμακευτική δαπάνη, αυτοί που καταψήφιζαν τη μείωση, συμμαχούσαν με τα συμφέροντα
  • Η Αυγή είχε πρωτοσέλιδο ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν υπόκειται σε περιορισμούς -Γιατί ο Τσίπρας είχε συναντήσει τους φαρμακοβιομήχανους
  • Ο Φρουζής αποκάλεσε «ανάλγητη» την κυβέρνησή μου, γιατί μείωνα τη δαπάνη για τα φάρμακα
  • Εσείς από τότε συναντιόσασταν με φαρμακοβιομηχάνους. Τα πήρατε τότε; Ηρθαν τότε οι τροχήλατες βαλίτσες και σε σας;
  • Οταν περιορίζαμε κατά 3 δις ευρώ το χρόνο τη σπατάλη στο φάρμακο, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτά τα μέτρα τα καταψήφιζε όλα
  • Δεν θα πω για το πάρτι με το PSI Βενιζέλου που έκοψε έσοδα των φαρμακοβιομηχανιών -Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι και μας κατήγγειλε
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτη
  • Η σκευωρία βγάζει μάτι -Παραίτησαν την εισαγγελέα διαφθοράς, κ. Ράικου, και έσπρωξαν την έρευνα αλλού, τη μεθόδευση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων
  • Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου ή στον κ. Πικραμμένο
  • Το έστησαν. Πρώτα έστησαν τη συκοφαντία, ύστερα άρχισαν να τη διαδίδουν και στο τέλος βρήκαν και τους ηθοποιούς
  • Δεν ψάξατε για τους ενόχους -Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι
  • Ολα αυτά έγιναν στις αρχές του 2017 -Στο μεταξύ ξέσπασε το σκάνδαλο Καμμένου στη Σαουδική Αραβία, οι πλειστηριασμοί κλπ
  • Κι όλα αυτά χωρίς καμία απόδειξη, σκεφτείτε έφτιαξαν μια ολόκληρη δικογραφία χωρίς να τα διασταυρώσουν
  • Ουδέποτε έχω συναντήσει προσωπικά τον κ. Φρουζή, μαζί με εκπροσώπους άλλων εταιρειών, τη μια φορά παρουσία της Μέρκελ
  • Εσείς, πόσες φορές έχετε συναντήσει τον κ. Φρουζή; Δεν ντρέπεστε;
  • Εφτασαν στο σημείο να διαδώσουν ότι το όνομά μου είναι στα στοιχεία του FBI -Απλά για να υπάρχει το όνομά μου, για τη γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα
  • Με ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα και το FBI. Μα γιατί το FBI δεν λέει λέξη για μένα, εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε
  • Ας ρωτήσει τους δικαστές ο κ. Παπαγγελόπουλος ποιόν θεωρούν παρακράτος σήμερα
  • Ολη η υπόθεση έχει πάνω της τα δακτυλικά αποτυπώματα Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου
  • Καταθέσεις της πλάκας, έμπλεξαν τους Λαζαρίδηδες
  • Απαριθμώ αρκετά τέτοια στη μήνυση που κατέθεσα
  • Εμείς ανοίξαμε το δρόμο για προστατευόμενους μάρτυρες και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε το πολέμησε -Αλλά ο νόμος λέει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν μπορούν να έχουν ανάμειξη στην υπόθεση
  • Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και την κάνατε εσείς οι ίδιοι
  • Οι καταθέσεις μπαίνουν στη δικογραφία με στικάκι, με άλλη γραμματοσειρά
  • Την δικαιοσύνη την στοχοποιεί η ίδια η κυβέρνηση
  • Εχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά και στον εαυτό μου, αυτό το πραξικόπημα πρέπει να σταματήσει, θα φτάσω μέχρι το τέλος
  • Αλλά, όπως έλεγε και ο Γκέμπελς, πες πες κάτι θα μείνει
  • Σε αυτή την απίθανη πολιτική αλητεία πώς πρέπει κάποιος να απαντήσει;
  • Ο μάρτυρας ξέχασε την τροχήλατη βαλίτσα και εφηύρε το Χάρβαρντ project
  • Δεν είναι μόνο η σκευωρία, είναι και η αλητεία -Η γνωστή εφημερίδα ρίχνει σήμερα λάσπη στην οικογένειά μου, στο παιδί μου, κι αυτό θα το πληρώσετε
  • Υπάρχει στον ποινικό κώδικα αδίκημα συμμορίας; Πρόκειται για συμμορία με ο ή με ω, βλακών;
  • Τους παραπέμπω για πραγματικά αδικήματα που δεν παραγράφονται, εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλίες. Εσείς θα κρυφτείτε πίσω από την ασυλία, και για πόσο;
  • Ποιός είναι ο υπουργός Π.Κ.; Αυτόν τον έκρυψαν στοργικά πίσω από τα αρχικά του

Επεισόδιο με τον πρόεδρο της βουλής

Ο Νίκος Βούτσης διέκοψε τον κ. Σαμαρά και του ζήτησε να ολοκληρώσει την ομιλία του.

  • Καταγγέλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω
  • Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τα 200 δις που χάσατε, όπως είπε ο κ. Βίζερ, για τις καταθέσεις που χάθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες, θα λογοδοτήσετε
  • Θα λογοδοτήσετε για τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που γνώρισε ο τόπος, για τις ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες θα λογοδοτήσετε

«Το παραχέσατε», φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Σαμαρά και εκείνος τον εγκάλεσε: «Σας ευχαριστώ που σήμερα δίνετε το καλύτερό σας πρόσωπο, αυτό πραγματικά είστε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

  • Θα λογοδοτήσετε για το Σκοπιανό, απαξιώσατε τους χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο
  • Ο Μίκης μίλησε για αριστερόστροφο φασισμό, ο Γλέζος, η Ακαδημία Αθηνών, ακροδεξιούς μας βγάλατε όλους
  • Βγάλατε το θέμα Νοβάρτις μια μέρα μετά το συλλαλητήριο, και γι’αυτό θα λογοδοτήσετε
  • Για τις πιέσεις στη δικαιοσύνη, τα πανεπιστήμια, τους Ρουβίκωνες, θα λογοδοτήσετε
  • Για όλες αυτές τις υποθέσεις θα γίνουν εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια αν χρειαστεί, για να μην καταλύσει κανείς πια το κράτος δικαίου
  • Είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος
  • Δεν χτίζεις ενότητα σπιλώνοντας τους αντιπάλους
  • Το Μπαρμπαρόσα έφτασε στο Σούνιο και εσείς ονειρεύεστε τροχήλατες βαλίτσες
  • Δεν είστε το καινούριο, είστε μια σύγχρονη Υβρις για την Ελλάδα, κάθε τραγωδία έχει την κάθαρσή της
  • Ξέρω ότι ο Τσίπρας με αντιπαθεί πολύ, αλλά έχει και τα όριά του
  • Αρκετά λοιπόν σας έχουμε ανεχθεί. Δεν θα σταματήσουμε απλώς, στο τέλος θα σας νικήσουμε και θα λογοδοτήσετε
  • Για τις πληγές που ανοίξατε στην πατρίδα μας, θα λογοδοτήσετε για όλα

Λοβέρδος:

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πηγή:In.gr/iefimerida/skai.gr