Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος

Αθήνα.- «Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.

«Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, ανέφερε , μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα», επισήμανε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης. Ένοχοι μέχρις απόδειξης της αθωότητας τους, όπως μας είπε και ο κ. Κοτζιάς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως».

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ας έρθουν να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλα, αλλά να έρθουν να καταθέσουν», σημείωσε.

«Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει προφητικά ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Ο τροχός της ιστορίας το έφερε έτσι, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει από αυτούς που, επικαλούμενοι το καλό του λαού, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το κράτος δικαίου θα νικήσει το παρακράτος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Σύντομα οι Έλληνες θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους», είπε ο κ .Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, καλώντας τους βουλευτές να δουν τη μεγάλη εικόνα, είπε ότι «η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε έναν χρόνο πολιτικά ουδέτερο. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Το κεκτημένο της σταθερότητας στη νοτιοανατολική μεσόγειο βρίσκεται σε αμφισβήτηση».

«Η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες πανηγύριζε για την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με λανθασμένο τρόπο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Φθάσατε στο σημείο να χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιους τους πολίτες που διαδήλωσαν γιατί απλά δεν σας εμπιστεύονται. Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες συγκυρίες η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πραγματικός πυλώνας σταθερότητας. Εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Εάν οι Τσίπρας-Καμμένος είχαν την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης. Δεν είμαστε μία κανονική χώρα γιατί δεν έχουμε μία κανονική κυβέρνηση. Αντί όλοι μαζί να κοιτάξουμε πως θα απαντήσουμε στον εμβολισμό μας στα Ίμια έχουμε επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Δεν είστε μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία αλλά για την ίδια τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή, είπε χαρακτηριστικά:
«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την υπόθεση; Πως γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει για τον εαυτό του ότι παραγράφηκε το δικό του αδίκημα περί την υπηρεσία ενώ θέλει να ελεγχθούν άλλοι που ήταν σε αυτή τη θέση πριν από 10 χρόνια».

«Είσαστε από τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όταν το κράτος μεγάλωνε το θέλατε ακόμη μεγαλύτερο, όταν δρομολογούσαμε αυτά που σήμερα καλείστε να κάνετε τότε κάποιοι σύντροφοί σας έκαιγαν την Αθήνα», είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Όταν προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη οι μόνοι που αντιδρούσαν ήσασταν εσείς. Σας προκαλώ να με διαψεύσετε να μου φέρετε μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Σε μία ακόμα επίθεση προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να παριστάνει τον «αρχάγγελο της κάθαρσης», ενώ τον χαρακτήρισε «πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει. «Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά οι αμερικανικές αρχές. Ερευνάται και στην Ελλάδα, αλλά παντού η δικαιοσύνη ερευνά τις αθέμιτες πρακτικές, επιβάλλει ποινές, πρόστιμα», πρόσθεσε. «Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Εκτός από την Ελλάδα όπου οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισαν να κρύψουν το πραγματικό σκάνδαλο με κουκουλοφόρους μάρτυρες Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή. Ήδη έχετε εκδώσει, ήδη, το πόρισμά σας. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, να διεκδικήσουμε και αποζημιώσεις από την εταιρεία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr