ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Πάρε κόσμε! Και …διορθωμένο!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή η “φάρα” των “Φαρμακοτριφτών” φταίει για όλα! Πουλάνε ληγμένα φάρμακα και μας έχουν τρελάνει όλους!  Τροχήλατες βαλίτσες γεμάτες μωβ δεσμίδες τσουλάν μέρα μεσημέρι στους δρόμους ψάχνοντας που να ακουμπήσουν μέχρι να τις πάρουν οι “αργυρώνητοι”! Βλέπεις ούτε αυτοί δεν τις θέλουν πια! Καμία αξία το χρήμα σήμερα… Ούτε για να δωροδοκήσεις δεν αξίζει!..  Μόνον η εφορία το “μαζεύει”!

Τσουβαλάκια με «ζεστά» ευρουδάκια που ξεχειλίζουν, πάνε κι έρχονται στα σαλόνια των γιατρών, στις αίθουσες των φαρμακευτικών και στα ατελιέ μόδας υψηλής ραπτικής και χαμηλής τηλεθέασης! Πάρε κόσμε! Ποίος είπε ότι δεν βγαίνουμε από την κρίση; Ήδη άρχισε να “κυκλοφορεί” άφθονο ζεστό  χρήμα… Το FBI ωχριά μπροστά στους δικούς μας ¨πράκτορες¨… Οι Αμερικανοί βρίσκονται ακόμα στα “γιατρουδάκια”!  Εμείς προχωρήσαμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους!  Σε λίγο θα  “ακουμπάμε” και τον Τραμπ!  Εμ τι, τζάμπα βλέπουμε στην ΤV τον Σαϊνι;

Άντε να ρθει και η επένδυση του Ελληνικού, ποιος μας πιάνει! Το πρώτο που θα φτιάξει η επενδυτική εταιρία, θα είναι, ανακοίνωσε, το Καζίνο! Θ’ αρχίσει να εισπράττει πριν καν ολοκληρώσει το έργο!!! Στη ρουλέτα θα “ακουμπήσει” η ανάπτυξη της χώρας! Είναι που μας κυβερνάνε οι εχθροί του κεφαλαίου! Πάνε να  κάνουν “αφαίμαξη” μέσα από τον  “μπλακ τζακ”! Όπως μέσα από το “πλαστικό” χρήμα… Όπως από τις “μετοχές”… Όπως μέσα από τα δάνεια…

Πας να πάρεις ένα φάρμακο με τρία φεύγεις από το φαρμακείο! Τώρα τα φάρμακα μπαίνουν και στα σούπερ μάρκετ και πλέον θα τα κατεβάζει κανείς μόνος του από το ράφι, που βρίσκεται δίπλα από τα …απορρυπαντικά! Θα αγοράζεις  ένα, θα σου δίνουν και ένα δώρο! Είναι που πάνε να “χτυπήσουν” τις φαρμακοβιομηχανίες!

Έτσι κι αλλιώς, όλοι θέλουν ένα καλό πλύσιμο και μετά …κρέμασμα από τα μανταλάκια μπας και στεγνώνοντας, συνέλθουν!

Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών της! Είναι αυτό που λένε, βοήθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω! Συνήθειες που έμειναν από την εποχή των παχιών  αγελάδων όπου οι τραπεζίτες έπαιρναν μπόνους για κάθε χρεωστική κάρτα που “πουλούσαν” ,  που παραχωρούσαν στα στελέχη τους  λιμουζίνες και βίλες με πισίνα, όλες αδήλωτες!

Τότε μοίραζαν δάνεια με το ζόρι, και έπαιρναν μπόνους, σήμερα παίρνουν τα σπίτια μας και δίνουν αέρα κοπανιστό. Οι εποχές άλλαξαν όχι και τα χούγια!  Για παράδειγμα,  χρωστάς δάνειο σε Τράπεζα λόγω φτώχειας, σε αναζητούν επιμόνως στο τηλέφωνο κατά παράβαση του νόμου μιά και δυό και τρείς φορές τη μέρα, κάθε μέρα, και όταν σε τσακώσουν σου λένε: Σου χαρίζουμε τους τόκους δώσε μας τα υπόλοιπα με δόσεις! Εσύ, που θέλεις αλλά δεν έχεις  λες, μα αν είχα να δίνω δόσεις δεν θα σταματούσα να πληρώνω την Τράπεζα!  Έτσι λες εσύ, η συνήθεια, όμως, θριαμβεύει: Σου λένε αποστομωτικά: Δεν μπορείτε να πάρετε από κάποια Τράπεζα ένα …δάνειο;

Να πάρεις νέο δάνειο να ξεχρεώσεις το παλιό,  για να χρωστάς  όχι  σ΄ αυτήν, αλλά σε άλλη Τράπεζα! Τόσο υγιές τραπεζικό σύστημα! Με αναπτυξιακές προοπτικές…

Μετά το καιρικό φαινόμενο με το όνομα «Κρέοντας» σειρά παίρνει η… «Λητώ». Οι μετεωρολόγοι περιμένουν κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από Δευτέρα και θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.  Τώρα θα πείτε πόσες φορές πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους οι μετεωρολόγοι; Ε, πως, κάθε φορά που δεν πέφτουν έξω!

Τώρα προβλέπουν και φουρτούνες στο Αιγαίο. Και δεν είναι οι μόνοι!

Θέλουν μοιρασιά οι Τουρκοκύπριοι για το αέριο. Και ο Ζάεφ θέλει τα δικά του: Λύση χωρίς παραχωρήσεις! Με δυο πινακίδες και μια ταμπέλα!  Πονήρεψε κι αυτός… ο  “διαλλακτικός”!

Μάθανε πως δίνουμε,  πλακώσανε κι οι Τσάμηδες!  Σιγά – σιγά παιδιά, μην σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε!

Ο Ερντογάν, λέει, προϊδεάζει τους Τούρκους ότι θα επιστρατευθούν! Πραξικόπημα ετοιμάζει! Δεν εξηγείται αλλιώς! Πραξικόπημα κατά του εαυτού του. Ούτε ο ίδιος δεν τον αντέχει πια!..

Κάπου υπάρχει ακόμα “τσίπα”…

Σημείωση: Το κομμάτι γράφτηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα! Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει… Έτσι διορθώθηκε στις 7 το πρωϊ! Ξανδιαβάστετο όπως θα έπρεπε να έχει γραφτεί εξ αρχής. Αν ήτανε μέρα, αν δεν μ΄έπιανε νύστα και εάν είχαμε άλλη …κυβέρνηση!