Χειροβομβίδα… μυστήριο στο Α.Τ. Καισαριανής – Τραυματίας οδηγός ταξί

Αθήνα.- Επίθεση με χειροβομβίδα πραγματοποίησαν στις 6:00 τα ξημερώματα άγνωστοι περίπου τριάντα μέτρα από Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας οδηγός ταξί.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πυροτεχνουργοί για να περισυλλέξουν τα υπολείμματα της χειροβομβίδας. Δεν είναι σαφές εάν οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στο ΑΤ κατάλαβαν ότι υπήρξε τέτοιας κλίμακας επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός ταξί φέρει τραύματα στα πόδια από θραύσματα και νοσηλεύεται.

Το χτύπημα έγινε ως πράξη στήριξης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Γιαγτζόγλου έχει συλληφθεί για την αποστολή της βόμβας που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και άλλων τρομο-δεμάτων.

Οι συντάκτες της ανάρτησης δεν αναφέρουν ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, γράφοντας απλώς ότι θα ακολουθήσει πλήρης προκήρυξη.

Σύμφωνα με ανάρτηση όμως στο indymedia υπήρξε επίθεση κατά του Α.Τ. Καισαριανής με χειροβομβίδα!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (απο Κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου” αναφέρεται στο indymedia από την ομάδα που λέει επίσης ότι θα ακολουθήσει και σχετική ανάληψη ευθύνης…

Σύμφωνα με την Αστυνομία η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για… βραχυκύκλωμα στο μανάβικο το οποίο είναι κοντά στο Α.Τ. Καισαριανής από το οποίο έσπασαν οι λάμπες του καταστήματος και τραυμάτισαν ελαφρά στα πόδια έναν ταξιτζή που έτυχε να βρίσκεται εκεί.

Όπως φαίνεται κανείς δεν αντιλήφθηκε τους δράστες που προφανώς πέρασαν με όχημα ή μηχανή, πέταξαν τη χειροβομβίδα προς το στενό όπου βρίσκεται το Α.Τ. Και στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Νεώτερες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι όντως στο σημείο εντοπίστηκαν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε έκρηξη χειροβομβίδας.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση για την οποία από την πλευρά της Αστυνομίας οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Πηγή: skai.gr/newsIt.gr