Ο Δημήτριος θα χαιρετίσει το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Έναν κορυφαίο σύμμαχο για την κινητοποίηση που ετοιμάζουν στις 18 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη για το Σκοπιανό, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» από την πΓΔΜ, έχει η ομογένεια της Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε το Σάββατο στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, μιλώντας στο Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στηρίζει πλήρως την κινητοποίηση και ότι θα απευθύνει και ο ίδιος χαιρετισμό. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι η Αρχιεπισκοπή θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ότι θα εκδοθεί και εγκύκλιος.

«Σίγουρα υπάρχει τεράστια ικανοποίηση στην ομογένεια», σχολίασε μιλώντας στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης.

Οι Πόντιοι της Αμερικής συμμετέχουν στην κινητοποίηση και ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου έχουν συνυπογράψει το ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι η ομογένεια δεν δέχεται τη χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων αυτού.

Το παναμερικανικό συλλαλητήριο θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, ωστόσο το αναμένεται να δώσουν το παρών εκπρόσωποι και μέλη από τουλάχιστον 21 ομοσπονδίες.

πηγή:pontos-news.gr

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: O αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο (φωτ.: Facebook / Dimitris Filippidis)