Εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020 με πρωτοβουλία Αναστασιάδη

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου από αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιριστές και πολίτες πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής 4 Μαρτίου στη Σίνδο η εκδήλωση με θέμα: « Η ΚΑΠ μέχρι σήμερα- Αγροτική πολιτική της Ε.Ε. μετά το 2020» και ομιλητή τον πρώην Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη και τη συνδιοργάνωση του Δημάρχου Δέλτα Ευθύμη Φωτόπουλου και του Προέδρου της Δημ. Τ.Ο. Ν.Δ. του Δήμου Δέλτα Τριαντάφυλλου Κουρόγλου.

Ο Σάββας Αναστασιάδης αφού αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στα Εθνικά μας θέματα τόνισε ότι “ Η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής οικονομίας, καθώς έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό συμβολής στην εθνική Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία από τον μέσο όρο της ΕΕ” για να προσθέσει

« Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί να συζητήσει σοβαρά την υιοθέτηση ενός μακρόχρονου σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα. Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει όταν στις επόμενες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρόγραμμά της για τον πρωτογενή τομέα εστιάζει στον επιχειρηματία-αγρότη, αυτόν δηλαδή που παίρνει ρίσκο, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και επιδιώκει την ολοένα μικρότερη εξάρτησή του από το κράτος»

Στην ομιλία του ο κ. Μελάς επεσήμανε μεταξύ άλλων τον κίνδυνο να κοπούν κονδύλια έως και 30% από την ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί μετά το 2020 σε σχέση με την τρέχουσα.