Η ΑΕΚ κέρδισε Πανιώνιο (1-0) και ανέβηκε μόνη πρώτη .Με ανύπαρκτο πέναλτι ο Ολυμπιακός -ΠΑΟ 1-1-

Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League.

H Eνωση πλέον είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ και περιμένει την τιμωρία του για να ανέβει στο +5.

Το δώρο του Αστέρα Τρίπολης δεν άφησε να πάει χαμένο η ΑΕΚ,η οποία επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η “Ενωση” στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν… κακή. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Λιβάγια στο 21′. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο ο Πανιώνιος. Πλέον η ΑΕΚ σε ρόλο… οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει το πρωτάθλημα!

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλευόμενος την κούραση και τις πολλές απουσίες της ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 μετά από ανατροπή και πήρε ένα τρίποντο που φέρνει την ομάδα της Βοιωτίας στους 29 βαθμούς και τη δέκατη θέση.

Αντίθετα η ΑΕΛ που δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε καθώς δέχθηκε δυο γκολ σε τρία λεπτά έμεινε στην 12η θέση με 25 βαθμούς.

Στην Λιβαδειά διεξήχθη ένα ωραίο παιχνίδι με τρία γκολ, ανατροπές, φάσεις και από τις δυο ομάδες και ωραίο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

 

Ο ΠΑΟ πήρε ισοπαλία (1-1) και «ψαλίδισε» τις ελπίδες του Ολυμπιακού

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός βρήκε τη δύναμη και ισοφάρισε στο τέλος τον Ολυμπιακό (1-1) στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Καραϊσκάκη.

Σε ένα κάκιστο ντέρμπι στο 61′ ο Φορτούνης έκανε το 1-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Ανσαριφάρντ από τον Οικονόμου (αποβλήθηκε), ενώ στο 87′ ο Μουνιέ με πέναλτι ισοφάρισε (το κέρδισε ο Ινσούα από τον Ενγκελς). Με αυτό το αποτέλεσμα ψαλιδίζονται πλέον οι ελπίδες του ΟΣΦΠ για τον τίτλο.

Με δύο πέναλτι που οι παραβάσεις έγιναν εκτός περιοχής Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 για την 24η αγωνιστική της super League. Στο άδειο Καραϊσκάκη το παιχνίδι ήταν κακό με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν πολλές φάσεις. Τα γκολ πέτυχαν δύο παίκτες από τον πάγκο. Στο 61′ ο Φορτούνης και στο 86′ ο Μουνιέ βρήκαν από την άσπρη δίχτυα βούλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες οι παραβάσεις έγιναν εκτός περιοχής.

Το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των αιωνίων ντέρμπι. Οι δύο ομάδες επηρεασμένες από το άδειο Καραϊσκάκη δεν βρήκαν ρυθμό, με αποτέλεσμα να προσφέρουν κακό θέαμα. Ο Ολυμπιακός πάντως θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 45′ όταν ο Μιραλάς από προφανή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυνήγησαν περισσότερο το γκολ. Στο 49 ο Μιραλάς επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Ενγκελς βρήκε την μπάλα με τον ώμο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60′ εξελίχτηκε η φάση του αγώνα. Ο Οικονόμου τραβάει έξω από την περιοχή τον Ανσαριφάντ (σ.σ. και συνεχίζεται κι εντός) και ο Ιρανός πέφτει στην περιοχή. Ο Ευαγγέλου έδειξε την εσχάτη των ποινών και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 86′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κερδίσει πέναλτι! Ο Ενγκελς ανέτρεψε οριακά εκτός αποστολής τον Ινσούα με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός “πέταξε” ακόμα δύο βαθμούς, ενώ φέτος δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, μιας και στη Λεωφόρο είχε ηττηθεί.

Ο Αστέρας σταμάτησε τον ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας σταμάτησε τον ΠΑΟΚ, στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, καθώς, μετά από εκπληκτικό παιχνίδι νίκησε με 3-2, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κυριακόπουλο (18′), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 37ο λεπτό με τον Κάμπος, για να πάρουν ξανά την πρωτοπορία οι γηπεδούχοι στο 53′ με τον Τόνσο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ιγκλέσιας χάρισε την νίκη στην ομάδα του.