«Φαρμάκι» Novartis… αρρωσταίνει και το Μέγαρο Μαξίμου

Αθήνα.- Σε πόλεμο μέχρις εσχάτων και με όλα τα όπλα σε παράταξη, εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να την ξαναζεστάνει προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση που την έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατία, όμως, δεν αφήνουν να περάσει τίποτε αναπάντητο και μάλιστα έχουν περάσει στην αντεπίθεση, με φωτογραφίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κ. Φρουζή της Novartis, αλλά και με στοιχεία για τη σύνδεση του Αλ. Τσίπρα με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τα στοιχεία από το ημερολόγιο της γραμματέως του Κ. Φρουζή, έβαλαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και το Μέγαρο Μαξίμου στο κάδρο. Και ακυρώνουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα με βάση τις συναντήσεις που είχαν με το πρώην ανώτατο στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας. Διότι αν έχουν γίνει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υπουργούς, πώς μπορεί να ενοχοποιηθεί για ίδιες συναντήσεις με έναν θεσμικό παράγοντα, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας ή ο Γεωργιάδης;

Το Μαξίμου αρνήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε ποτέ με τον Φρουζή, όμως, κουβέντα δεν έχει ειπωθεί για τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο ή άλλα στελέχη.

Χθες π.χ. βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον νυν υπουργό Ναυτιλίας και άλλοτε Υγείας, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Με τη ΝΔ να αφήνει σαφή υπονοούμενα για τη σχέση που μπορεί να είχαν.

Χθες, επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» στις 2/3/2013, σύμφωνα με το οποίο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συναντηθεί με το προεδρείο του ΣΦΕΕ. Προφανώς, μια τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να είναι κατακριτέα, αλλά γιατί να διώκεται για ανάλογη συνάντηση ο Σαμαράς.

Συνεργάτες του Σαμαρά στάθηκαν χθες σε άλλο ένα περιστατικό, θέτοντας νέα ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό: «Στις 26/11/2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων. Την ίδια ημέρα ο κ. Τσίπρας με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον κ. Ξανθό, ζητούν και αυτοί ακριβώς το ίδιο: Να αποσυρθεί η τροπολογία. Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε – σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας – ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα – Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού;». Επίσης τα ίδια πρόσωπα ρωτούν: «Τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014 σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: “Η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη”;».

Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν η συζήτηση που έγινε στη Βουλή, όταν στήθηκαν οι 10 κάλπες, αλλά και λίγες ημέρες μετά με τις 3 κάλπες για τους υπουργους του ΣΥΡΙΖΑ, δε είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γιατί τότε δεν είπε κανείς ότι μπορεί να συναντά οποιοσδήποτε έναν θεσμικό παράγοντα όπως ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ; Και γιατί να συσταθεί Προανακριτική μόνο με ανώνυμες καταγγελίες κι όχι με πραγματικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακού» γεννιούνται τρία ερωτήματα:

1. Γιατί όταν έγινε η αναλυτική συζήτηση στη Βουλή ο Πρωθυπουργός δεν γνωστοποίησε ότι υπήρχε αίτημα από τον ισχυρό άνδρα της Novartis, το οποίο ο ίδιος απέρριψε;

2. Γιατί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει έγκλημα τη μείωση της τιμής των φαρμάκων και σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν τη μείωσε αρκετά;

3. Τα ραντεβού που αναφέρονται στο ημερολόγιο με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Μηλιό πραγματοποιήθηκαν; Και γιατί το Μαξίμου αποφεύγει κάθε σχόλιο για ενδεχόμενες επαφές με κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

in.gr