Τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας

Γαλλία.- Ο δράστης της αρπαγής ομήρων σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη Νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες αστυνομικοί. Προφανώς δέχθηκαν πυρά από τον δράστη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το συμβάν έγινε γνωστό όταν ο δράστης της επίθεσης, ένας 26χρονος Μαροκινός, εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ), θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS», ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για δύο θύματα. Η εφημερίδα Le Figaro μεταδίδει ότι σκοτώθηκε ένας υπάλληλος του καταστήματος -ο κρεοπώλης σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ-, ενώ το Europe 1 αναφέρει ότι σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό υπάρχουν δύο νεκροί και περίπου δέκα τραυματίες.

Ωστόσο ένας τρίτος νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι εντοπίστηκε μέσα σε χαντάκι κοντά στους στρατώνες της Χωροφυλακής της Καρκασόν, πίσω από τους οποίους βρέθηκε και ένας τραυματίας, μεταδίδει το Europe1.

Λίγα λεπτά πριν την εισβολή στο σουπερμάρκετ και σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων ο δράστης παρακολουθούσε με αυτοκίνητο τέσσερις αστυνομικούς που έκαναν τζόκινγκ στην Καρκασόν. Πέρασε δίπλα τους, πυροβόλησε πέντε φορές και διέφυγε. Ο ένας απ’ τους αστυνομικούς τραυματίστηκε. Οι συνάδελφοί του του παρείχαν τις Α’ Βοήθειες προτού τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα του τρύπησε έναν πνεύμονα και του έσπασε ένα πλευρό, ενώ πέρασε μόλις τρία εκατοστά από την καρδιά του.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Μαροκινός πριν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών επιτέθηκε στους δύο επιβαίνοντες ενός ΙΧ για να τους αρπάξει το αυτοκίνητο. Εκτέλεσε τον ένα με μια σφαίρα στο κεφάλι και πέταξε το πτώμα του σε χαντάκι, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον άλλο.

Οι Αρχές γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, αναφέρει το Europe 1. Η τοπική εφημερίδα «Dépêche du Midi» αναφέρει ότι ο τζιχαντιστής θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία. Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM  επικαλούμενος ανώνυμη πηγή μετέδωσε πως ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ο τζιχαντιστής δραστηριοποιείτο στη σαλαφιστική σκηνή και τον παρακολουθούσαν οι Αρχές. Είχε φυλακιστεί το 2016 στην Καρκασόν. Υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr