Η εθνική μας επέτειος γιορτάζεται την Κυριακή σε όλη την Αυστραλία

Μελβούρνη.- Με επισκέψεις στα ομογενειακά δίγλωσσα σχολεία Oakleigh Grammar και Alphington Grammar συνεχίστηκε χθες η παρουσία των ευζώνων στη Μελβούρνη, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη μας για να παραστούν στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 12.30μμ. στο Shrine of Remembrance.

Εξάλλου, την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει και μεγάλη γιορτή στο Eaton Mall του Oakleigh όπου θα παραστούν τα μέλη του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, αλλά με τα… στρατιωτικά τους!

Λόγω της εθνικής επετείου, η Μελβούρνη αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει ιδιαίτερα έντονο ελληνικό χρώμα.

Η 25η Μαρτίου θα γιορταστεί με μαζική παρέλαση και στο Σίδνεϊ την Κυριακή, όπως και στις άλλες μεγάλες πόλεις,

Eξαίρεση αποτελεί η Αδελαΐδα όπου θα γίνουν τρεις χωριστοί εορτασμοί!

Την Πέμπτη το βράδυ οι εύζωνες παρευρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, στο Ελληνικό Μουσείου, παρουσία πολλών προσκεκλημένων καθώς και των επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Εκτός από το κ. Μιχαλόπουλο, που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, μίλησαν ακόμα ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος κ. Στιβ Δημόπουλος, εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης και ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, κ. Μάρι Τόμσον.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Ντίνα Γερολύμου της SBS και τους εθνικούς ύμνους ερμήνευσαν μαθητές του Oakleigh Grammar.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη, το άγημα της Προεδρικής Φρουράς επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το πολιτειακό κοινοβούλιο για να παραστεί σε εκδήλωση που έδινε προς τιμήν του το Victorian Multicultural Commission.

Το άγημα καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Victorian Multicultural Commission Σπύρος Αλατσάς και ακολούθησαν ομιλίες από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων Φίλιππο Δαλιδάκη, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας, Δημήτρη Μιχαλόπουλο, και τον επικεφαλής της αποστολής, πτέραρχο Γρηγόριο Πρεζεράκο.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά για την παρουσία των ευζώνων στη Μελβούρνη προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πηγή:neoskosmos.com

φωτογραφία:KAIPOUTHEOS.BLOGSPOT.GR