Βραβεία στο 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» κατά το σχολ. έτος 2017-2018

Η “Panhellenic Post” δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα τη λίστα των σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της Κύπρου, Ελλάδας και Ομογένειας που πήραν μέρος στο 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» κατά το σχολ. έτος 2017-2018 και βραβεύθηκαν από την κριτική επιστημονική επιτροπή σε διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού.

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην έκθεση φωτογραφίας για την «Κατεχόμενη Κύπρο»

Η Διεύθυνση και οι συνεργάτες-δημοσιογράφοι της “PHP” θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον Συντονιστή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος εκπαιδευτικό (ΠΕ70) στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ιωάννη Πούλιο, όλους τους Κυβερνητικούς, Διπλωματικούς και Εκπαιδευτικούς φορείς και συνεργάτες στην Κύπρο και Ελλάδα που συνεργάστηκαν για να οργανώσουν και φέρουν εις πέρας αυτό το όμορφο, καινοτόμο και δημιουργικό εκπαιδευτικό «ταξίδι» του ελληνισμού, αλλά και να συγχαρεί όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία του εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού.

Ο Πρόεδρος Κυπρίων Φοιτητών Γ. Γεωργίου, η Γραμματέας Παναγ. Κετεπενέ μαζί με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικό του εκπαιδ. Προγράμματος του 4ου Δ.Σ. Ιωαννίνων

Iδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στο 4ο ΔημοτικόΣχολείο Ιωαννίνων, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικό του εκπαιδευτικού προγράμματος και συνεργάτη της “PHP” Νίκο Σουτόπουλο, που μαζί με τους άξιους συναδέλφους του διακρίθηκαν με το Σκίτσο-Διδακτικό σενάριο: «Οι μικροί ερευνητές η Αθηνά και ο Ευαγόρας στα χνάρια της ιστορίας και της εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην έκθεση φωτογραφίας για την «Κατεχόμενη Κύπρο» .Η “PHP” ως ευγενικός χορηγός επικοινωνίας αισθάνεται υπερηφάνεια για την παραπάνω διάκριση αλλά και την προβολή του παραπάνω ετήσιου εκπαιδευτικού πλέον θεσμού.

Ομαδο-συνεργατική δραστηριότητα Ε’2 τάξης του 4ου Δημοτικού Ιωαννίνων

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» κατά το σχολ. έτος 2017-2018 συνδιοργάνωσαν: η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Εργασία ΣΤ’2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

Ο ετήσιος διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο Συντονιστής του εκπαιδ. προγράμματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στη συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κυπρίων Ιωαννίνων κ. Ανδ. Κατσούρη

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ (2017-2018)

1ο Πανελλήνιο Βραβείο Π.Ε 4ο ΔΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1ο Πανελλήνιο Βραβείο Π.Ε.- Σκίτσο Διαγωνισμού