Η Τουρκία δεν είναι “νευρική” αλλά αποφασιστικά επιθετική

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ

Παιδίατρος-Συγγραφέας

Χωρίς περιστροφές είναι επιζήμια η πολιτική του εφησυχασμού που καλλιεργείται  από όσους  πίστεψαν πως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.
Δεν είναι απρόβλεπτη η Τουρκία και ο ηγέτης της.
Αντίθετα ασκεί επιτυχώς το στρατηγικό σχεδιασμό της κυριαρχίας της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο,που τον υπηρέτησαν πιστά μέχρι σήμερα όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις.
Η μεθοδικότητα όμως του τελευταίου ηγέτης της αλλά και η αδυναμία ερμηνείας των τελευταίων κινήσεών του,προφανώς οφείλεται στην αμηχανία όσων από συγκυρία καλούνται να τον αντιμετωπίσουν.
Η Τουρκία διείσδυσε πολιτικά,οικονομικά,πολιτιστικά και θρησκευτικά στα Βαλκάνια.
Εξοπλίστηκε με δυτικά αμυντικά και επιθετικά όπλα,απαιτώντας τη συμπαραγωγή τους στο έδαφός της.
Συμμάχησε με τη Ρωσία και το Ιράν,ώστε να εξουδετερώσει την ίδρυση Κουρδικού Κράτους,που θα εξυπηρετούσε τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.
Έκανε αισθητή τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου και σχεδιάζει με στρατιωτική βία την defacto αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ,ώστε να κυριαρχήσει στο Αιγαίο.
Περιττό να υπενθυμίσω πως η Ελληνική Κυβέρνηση πολύ πρόσφατα έδωσε και βήμα στον αξιότιμο κ.Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας να μάς τα πει όλα αυτά και από το ελληνικό έδαφος.
Άρα είναι διπλά επιζήμιος ο όποιος Πρωθυπουργός που δε συγκαλεί σε σύσκεψη του πολιτικούς αρχηγούς,προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εχθρός,που έχει φτάσει “έξω από τα τείχη της πόλης”!