Μεγάλο Σάββατο: Έτσι θα προετοιμάσετε το παιδί σας για το βράδυ της Ανάστασης!

Το Μεγάλο Σάββατο έφτασε και μονάχα λίγες ώρες μας χωρίζουν από την Ανάσταση! Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας για το αποψινό βράδυ;

Τα παιδιά περιμένουν το βράδυ της Ανάστασης πως και πως! Ανυπομονούν να κρατήσουν την πολυπόθητη λαμπάδα τους, όλο καμάρι στην εκκλησία, να δούνε το υπερθέαμα με τα πυρτοτεχνήματα και τα βεγγαλικά και για πολλά ακόμα που κάνουν αυτή τη βραδιά μοναδική! Για να κυλήσουν όμως όλα ομαλά και να περάσετε ένα πανέμορφο βράδυ, είναι καλό να προετοιμάσετε στοιχειωδώς το παιδί σας! Πώς;

 Πρώτα από όλα φροντίστε να κοιμηθεί λίγο το μεσημέρι ή το απογευματάκι. Μην ξεχνάτε ότι μετά την Ανάσαση που είναι στις 12 το βράδυ, ακολουθεί και γιορτινό τραπέζι που σημαίνει ότι το παιδί σας για να αντέξει και να απολαύσει το βράδυ, πρέπει να έχει δυνάμεις και ενέργεια!

Τι ίδιο ισχύει και για το φαγητό. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το παιδί σας θα μείνει νηστικό μέχρι το τραπέζι μετά την Ανάσταση, αλλά φροντίστε τα γεύματά του μέσα στη μέρα να είναι τέτοια που θα μπορεί να απολαύσει τις λιχουδιές που θα έχετε ετοιμάσει!

Σίγουρα το μικρό σας έχει λατρέψει τη λαμπάδα που του πήρε η νονά του και ανυπομονεί να έρθει το βράδυ να την ανάψει! Εξηγήστε του πώς πρέπει να την κρατάει, ότι πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα και το ιδανικό είναι να προμηθευτείτε το προστατευτικό που μπαίνει στη λαμπάδα για να μην καεί από το κερί που στάζει!

Όσον αφορά την ενδυμασία, βρείτε μαζί με το παιδί σας τα ρούχα που θα φορέσει απόψε! Έτσι θα χαρεί με την όλη προετοιμασία, θα περιμένει με μεγαλύτερη ανυπομονησία το αποψινό βράδυ και σίγουρα θα το απολαύσει! Καλά να περάσετε!

πηγή: mothersblog.gr