Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ που κατέπεσε στη Σκύρο

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος μετά από μεγάλη επιχείρηση έρευνας με τη συμμετοχή ελικοπτέρων, ενός αεροσκάφους C-130, μίας φρεγάτας και πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΑ: Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου (Φωτογραφία). Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

«Δεν καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά το ελληνικό μαχητικό Mirage 2000-5 Mk2».

Αυτό διαβεβαιώνει το pronews.gr απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, δίνοντας τέλος στην φημολογία και στην αμφιβολία που αναπτύχθηκε τα πρώτα λεπτά, ακόμα και μέσα στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ιστοσελίδα, επεδείχθηκε σε συνεργάτη του pronews.gr και το σχετικό αποτύπωμα του χάρτη της, σε real time, οθόνης αναχαίτισης και του ακριβούς σημείου βρισκόντουσαν τα ελληνικά μαχητικά την ώρα της πτώσης του Mirage 2000-5 και που ακριβώς βρισκόντουσαν τα τουρκικά μαχητικά τα οποία μάλιστα όπως φαίνεται με σαφήνεια, δεν κινήθηκαν δυτικά του 25ου Μεσημβρινού.

Τα τουρκικά μαχητικά από το αποτύπωμα που επιδείχθηκε (εκτυπωμένη η ακριβής ώρα της απώλειας του στίγματος) βρισκόντουσαν σε τέτοια απόσταση που μόνο βολή AIM-120B/C της τουρκικής Αεροπορίας (εμβέλεια περί τα 70 χλμ) θα μπορούσε να το πλήξει.

Αλλά σε τρία διαφορετικά αποτυπώματα φαίνεται ότι τόσο τα τουρκικά, όσο και τα ελληνικά αεροσκάφη βρισκόντουσαν σε “αποδρομή” από το σημείο που έγινε η αναχαίτιση στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, άρα είχαν απομακρυνθεί τόσο μεταξύ τους ώστε δεν υπήρχε περίπτωση κατάρριψης σε κλειστή εμπλοκή.

Από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκδόθηκε η ΝΟΤΑΜ 1017/18 με την οποία κλειδώθηκε η περιοχή για έρευνα και διάσωση.

Κάποια πρώτα σημάδια δείχνουν ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στα διεθνή ύδατα 10 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.