Β. Λεβέντης στο «Ακραίως»: Ο Τσίπρας ηλιθίως έδωσε την ονομασία στα Σκόπια από την πρώτη στιγμή

Αθήνα.- Tα πυρά του προς τον πρωθυπουργό,  τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τους χειρισμούς τους στα εθνικά αλλά και στο Σκοπιανό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Θα είναι εθνική μειοδοσία αν δεν ασκήσουμε βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αν δεν κάνουν τώρα υποχωρήσεις που έχουν ανάγκη δεν θα κάνουν ποτέ» τόνισε ο κ. Λεβέντης, και «κάρφωσε» τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό λέγοντας: «Πήγε ο Τσίπρας και ηλιθίως έδωσε την ονομασία από την πρώτη στιγμή. Αλλά φοβάται να βάλει την υπογραφή του».

Ο κ. Λεβέντης άφησε αιχμές κατά του κ. Τσίπρα και για τα εθνικά θέματα, σημειώνοντας πως «κάνει του κεφαλιού του», μη συγκαλώντας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά μετά ζητά συναίνεση, κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι ψηφοθηρεί, ενώ τόνισε πως «δεν θέλω ένα πρόεδρο να κόβει μόνο κορδέλες».

Ελληνοτουρκικά

«Θεωρώ λάθος το πινγκ πονγκ των σκληρών δηλώσεων. Στην τρέλα των Τούρκων δεν πρέπει να ακολουθήσουμε. Έχουμε δώσει απαντήσεις ότι οι διεθνείς συνθήκες δεν επιδέχονται καμία αλλαγή, τα σύνορα είναι οριστικά. Μπορεί να θεωρηθεί ότι διευκολύνουμε την Τουρκία για θερμό επεισόδιο. Τα είχε κάνει και ο Σημίτης και το βράδυ κατέβασε τη σημαία. Αυτά είναι γελοιότητες που κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν σοβαρότητα. Ο Καμμένος ξέρει ότι σε ένα θερμό επεισόδιο η κυβέρνηση θα φύγει. Θα σταθεί η κυβέρνηση αν έχουμε επεισόδιο και νεκρούς; Θα αντέξει τέτοια Ρίχτερ;

Οι δηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της Τουρκίας: να κάνει και δηλώσεις και παραβιάσεις τη διευκολύνουμε. Δεν πρέπει να απαντάμε στον τρελό. Ένας που ζητάει νησιά, που κάνει ταραχοποιό, τι να απαντάς κάθε μέρα»;

O επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως δεν κατανοεί γιατί δεν συγκαλεί ο πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά.

«Θα ήταν πιο αποφασιστική μια εθνική θέση, αλλά που είναι ο Τσίπρας, που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πρέπει να γίνει σύνοδος πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δούμε τι θα γίνει α συμβεί ένα θερμό επεισόδιο πως θα αντιδράσει η Ελλάδα. Φωνάζω για ενιαία φωνή εδώ και δύο χρόνια. Και για ενιαία κυβέρνηση.

Για τους πρόσφυγες μας κάλεσε στο Μαξίμου, για το Κυπριακό μας κάλεσε, για τα εθνικά ποτέ. Κάνει μόνος του κεφαλιού του και μετά ζητάει εθνική γραμμή και συναίνεση.

Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί συμμαχίες και ομοψυχία και όχι να παραπαίει σ’ ένα τσουνάμι.

Δε θέλω έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας να κόβει κορδέλες. Πως λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητα να συγκαλέσει; Ύψιστη αρμοδιότητά του είναι η σωτηρία της χώρας. Η Ελλάδα κινδυνεύει, λόγω αδυναμίας να απαντήσει σε θερμό επεισόδιο. Δεν ξέρω αν έχει σχέδιο απάντησης».

Σκοπιανό: Να βγει η Ντόρα και ο Καραμανλής να απαντήσουν τι έγινε το 2008

Ο κ Λεβέντης έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς στο Σκοπιανό. «Ρώτησα τον πρωθυπουργό γιατί δώσατε σύνθετη ονομασία, μου απάντησε δεν μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς, γιατί το 2008 το είχε δώσει ο Καραμανλής. Εδώ φταίει ο Τσίπρας. Να απαντήσει ο Καραμανλής και η Ντόρα και να εξηγήσουν τι έγινε το 2008 σιωπούν γιατί είναι ένοχοι.

Φοβάμαι θα αποδεχθεί ο Τσίπρας μια διεθνή συμφωνία, που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ. Ο Ζάεφ έχει αδυναμία αυτή τη στιγμή να αλλάξει το σύνταγμα. Αν ασκήσουμε βέτο δεν μπορεί να μπουν στο ΝΑΤΟ. Θα είναι εθνική μειοδοσία αν δεν ασκήσουμε βέτο. Αν δεν κάνουν τώρα υποχωρήσεις που έχουν ανάγκη, δεν θα κάνουν ποτέ. Ξέρουμε πως θα ενεργήσουν οι Σκοπιανοί, αν πάρουν την ονομασία; Ποιος μας λέει ότι δεν θα επιστρέψουν στην αδιαλλαξία;

Δεν θέλω καν να υπάρχει ό όρος Μακεδονία.. Δίνοντας το όνομα Μακεδονία ξεριζώνεις τη συνείδησή του ελληνικού λαού. Ο Καμμένος έχει την ίδια γραμμή με εμάς, για ψηφοθηρία. Είναι ανεμόμυλος και επειδή βλέπει την κατάρρευσή του, ψηφοθηρεί. Πιστεύω ότι φοβάται ο Τσίπρας να βάλει την υπογραφεί στο Σκοπιανό».

«Ανόητος ο Τσίπρας αν νομίζει ότι ο Μοσκοβισί θα τον βοηθήσει»

«Είναι ανόητος ο Τσίπρας αν νομίζει ότι ο Μοσκοβισί και οι άλλοι ξένοι θα τον βοηθήσουν. Γιατί έχουμε 3,5% πλεονάσματα έως το 2022, έχουμε βαριές υποχρεώσεις. Θα δεχθεί η Ευρώπη ανάκληση των μέτρων και των συμφωνιών; Αν το κάνει τινάζει στον αέρα τον εαυτό της. Ναρκοθετεί τον εαυτό της. Τα μέτρα που θα πάρει για το χρέος τα ξέρουμε πέντε χρόνια τώρα, θα μειώσει το επιτόκιο και θα μεταθέσει την αποπληρωμή του».

«Η Ευρώπη μας κατηγορεί γιατί δεν εφαρμόσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Ψηφίζαμε νόμους αλλά δεν τους εφαρμόζαμε. Ο κάθε Τσίπρας φοβήθηκε να συγκρουστεί με τα συνδικάτα. Η Ελλάδα δεν φεύγει από τα μνημόνια γιατί δεν τήρησε μεταρρυθμίσεις. Έχει ένα ωραίο λαό και εμπνευσμένο σε επενδύσεις, και αν εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα εκτοξευόταν. Ο κάθε Τσίπρας και ο Σαμαράς διορίζουν για τα ψηφαλάκια και ο Μητσοτάκης τώρα λέει ότι δεν θα απολύσει κανέναν…»

Πηγή:newpost.gr