Σκληραίνει ο …Ζάεφ! Δεν θέλει να συναντηθεί με τον Τσίπρα

FYROM.- Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική μιας επικείμενης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα κρίσιμο ραντεβού με τον Ελληνα ομόλογό του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ των Σκοπίων, ο Ζάεφ εκτίμησε ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος στις επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αχρίδα και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει βάση να αναβαθμιστούν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ θα συναντήσει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις συζητήσεις με την Αθήνα.

Οσο για τις δηλώσεις που έκανε το σαββατοκύριακο- και οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα- ότι η ΠΓΔΜ δεν αποδέχεται ονομασία erga omnes και αλλαγή του συντάγματος, ο Ζάεφ διευκρίνισε ότι πρόκειται για χρόνιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, που υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι το σαββατοκύριακο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι αν υπάρξει συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αυτό θα σημαίνει πιθανότατα ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης που θα είναι αποδεκτή από τους πολίτες και των δύο χωρών.

Πηγή:  iefimerida.gr