Η φωτιά στο Σίδνεϊ “καίει” την ομογενή βουλευτή Ελένη Πετεινού

Σίδνεϊ.- Λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τις αποκαλύψεις μέσω μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο για πτυχές της ιδιωτικής της ζωής, η Ελληνοαυστραλή βουλευτής Νέας Νότιας Ουαλίας, Ελένη Πετεινού, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο επικρίσεων, επειδή, ενώ η έδρα της δοκιμαζόταν από φωτιές το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ίδια επέλεξε να πάει στο Gold Coast για να παρακολουθήσει τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με της επικρίσεις, η βουλευτής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος, παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν απευθύνει οι αρχές για φωτιά που εξαπλωνόταν ραγδαία και απειλούσε το νότιο και νοτιοδυτικό Σίδνεϊ, προτίμησε να μεταβεί στην Κουηνλάνδη για να δει τον τελικό του Netball. Κι ενώ ο τελικός ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγια είχε κατακάψει περίπου 3000 εκτάρια γης στην εκλογική της περιφέρεια Miranda.

Η εφημερίδα «The Australian» έγραψε ότι η απόφαση της βουλευτή να ταξιδέψει στην Χρυσή Ακτή σχολιάστηκε αρνητικά από συναδέλφους της, τη στιγμή, μάλιστα, ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, και άλλοι βουλευτές της Πολιτείας, παρέστησαν σε ενημερωτικές συσκέψεις την περασμένη Κυριακή για το πύρινο μέτωπο.
Η κ. Πετεινού σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ταξίδεψε με δικά της έξοδα στο Gold Coast για να παρακολουθήσει ένα μόνο αγώνισμα των Κοινοπολιτειακών Αγώνων. «Ήμουν σε διαρκή επαφή με τον αρμόδιο υπουργό και ελάμβανα συνεχώς ενημέρωση (για την πορεία της φωτιάς) στη διάρκεια της ημέρας» ανέφερε η πολιτικός.

Την Δευτέρα η κ. Πετεινού ανήρτησε φωτογραφία της στο Facebook άπό την παρουσία της σε ενημερωτική σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Τμήμα της Πυροσβεστικής στο προάστειο Menai (Menai Bushfire Brigade). Στη λεζάντα μάλιστα της φωτογραφίας έγραψε: «Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις είναι ο χρόνος σου».

Η κ. Πετεινού κέρδισε την έδρα Miranda στις εκλογές του 2015, με προβάδισμα 13%. Πηγές προσκείμενες στο Φιλελεύθερο Κόμμα, αναφέρουν ότι ενόψει των πολιτειακών εκλογών του Μαρτίου 2019, άλλοι πολιτιτευτές των Φιλελευθέρων θα επιδιώξουν να πάρουν το χρίσμα. Από την εκλογή της έως και σήμερα, η κ. Πετεινού έχει απασχλήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης και όχι πάντα για καλούς λόγους.

Τον Φεβρουάριο είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ανεμειγμένη στην ανταλλαγή «ροζ» μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με τον υπουργό Καινοτομίας, Matt Kean. Τα μηνύματα ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην φίλη του υπουργού.

Σε ένα άλλο περιστατικό, είχε αναφερθεί ότι η κ. Πετεινού έκανε εμετό μέσα σε υπουργικό αυτοκίνητο έπειτα από την παρουσία της πέρυσι σε αγώνα ράγκμπι, State of Origin, και χρειάστηκε να πληρώσει το κόστος καθαρισμού.

πηγή:neoskosmos.com