ΜΠΑΣΚΕΤ Euroleague: Ήττα με «κάτω τα χέρια» για Ολυμπιακό στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στη «Ζαλγκίριο Αρένα» κι ως εκ τούτου γνώρισε μια δίκαιη όσο και βαριά ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 60-80, στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής αυτής σειράς των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα.

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και θα πρέπει να νικήσει πάση θυσία στην αναμέτρηση της Πέμπτης (26/4) προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και να παίξει για την πρόκριση στο φάιναλ 4 του Βελιγραδίου σε πέμπτο αγώνα, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά αγνώριστοι αμυντικά και τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω σε ενέργεια και ταχύτητα, συγκριτικά με τους ενθουσιώδεις Λιθουανούς.

Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν υποφερτά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο, αφού δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το δυνατό παιχνίδι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί σε απόσταση καλαθιού (19-21), ενώ στο ημίχρονο η Ζαλγκίρις περνούσε με 47-36.

Η πειραϊκή ομάδα, με αρωγό τον Σπανούλη, κατόρθωσε να μειώσει στο στο -7 (53-46), στο 26΄, όμως ο Γιανκούνας πέτυχε συνεχόμενους πόντους και έστειλε την ομάδα του στο +12 (58-46).

Συνεχίζοντας να παίζει όπως ήθελε τους Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν, ο άσος της Ζαλγκίρις βοήγθησε για το +15 (62-47), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να μην επανέρχεται έκτοτε και το τέλος να βρίσκει τους πάντες στην πειραϊκή ομάδα γεμάτους προβληματισμό και ερωτήματα .