Στοχασμοί: Ποιος είσαι;

Συγγραφέας
Είσαι Βασιλιάς;
Όχι, είμαι άνθρωπος και σαν άνθρωπος κοιτάζω τους γύρω μου στα ίσα στα μάτια. Ούτε πιο ψηλά, ούτε από ψηλά. Έτσι δεν έχω ούτε απαιτήσεις, ούτε προσδοκίες. Στην αυλή μου γίνονται όλοι αποδεκτοί, επειδή διαχωρισμοί δεν υπάρχουν. Άνθρωποι με πλησιάζουν και όταν έρθουν να με δουν τους τίτλους τους απέξω πρέπει να τους αφήσουν.
Είσαι Ηγέτης;
Όχι, είμαι προσκυνητής επειδή έμαθα ότι στην ταπεινότητα της σιωπής βρίσκονται οι πιο αληθινές κουβέντες, αυτές που ανάβουν στις ψυχές φωτιές και κάνουν πύρινους τους λόγους. Εγώ το μονοπάτι μου διαβαίνω χωρίς να διαλαλώ την πραμάτειά μου γιατί πιστεύω ότι τα καθαρά πόδια λάσπες δεν αφήνουν. Καλοδεχούμενοι είναι όσοι το μονοπάτι αυτό το πιστεύουν και θέλουν να γίνουν συνοδοιπόροι.
Είσαι Δάσκαλος;
Όχι, είμαι μαθητής, που όλη την ώρα μαθαίνει τρίβοντας, δουλεύοντας και ακονίζοντας συνεχώς τη δεξιοτεχνία του. Γυρεύω τρόπους για να βρω ώστε τις απορίες μου να λύσω. Αυτό που εσύ ακούς, είναι οι φωναχτές σκέψεις κάποιου που ψάχνει για να απαντηθεί. Η σωστή ερώτηση, κρύβει μέσα της την απάντηση, οπότε το θέμα είναι τι ερωτήσεις κάνουμε και όχι τι απαντήσεις παίρνουμε.
Μήπως είσαι δαίμονας;
Δαίμονες είναι όσοι για το όραμά σου δεν σε αφήνουν να τραβήξεις. Όσοι θέλουν σε ομάδες να ανήκεις ώστε εύκολα να σε χειραγωγούν. Όσοι δεν παιδεύουν το μυαλό σου αλλά το εκπαιδεύουν. Όσοι σου δίνουν έτοιμο φαγητό και δεν σε αφήνουν από όλες τις γεύσεις να επιλέξεις. Όσοι σε καλούν σε απολογία και σε φοβερίζουν με εξωραϊσμό. Όσοι πολεμάνε το διαφορετικό που είσαι. Όσοι αγνοούν αλλά και φοβούνται τη θεϊκή σου υπόσταση. Όσοι θάβουν την αγάπη μέσα σου.