Σε κλοιό διαδηλώσεων τελεί το κέντρο της Αθήνας

Αθήνα.- Σε κλοιό διαδηλώσεων τελεί το κέντρο της Αθήνας, σήμερα Τετάρτη, από τις 10 το πρωί. Το κέντρο έχει κλείσει από τις προσυγκεντρώσεις και τις πορείες εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καθώς επίσης συνταξιούχων και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι στην Αττική και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στους Αμπελόκηπους.

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων για το χαμηλό ύψος της Δημόσιας Δαπάνης για την υγεία, τις ελλείψεις προσωπικού και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Παναττική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή έχει εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των οργανώσεων συνταξιούχων.

Αντιδρούν απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, καθιστώντας – όπως καταγγέλουν – εκατομμύρια συνταξιούχους, επαίτες.

Επιπλέον, για τις 10.30 έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Τέλος, στις 18.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ