Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΗΕΡΑ στην Παλαιά Βουλή

Αθήνα.- Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 9  Μαίου, στην Παλαιά Βουλή,  η προγραμματισμένη εκδήλωση, από το Τμήμα HJ 10 Periclis της AHEPAELLAS με αφορμή της επίσκεψη του Ύπατου Προέδρου της AHEPA, κ.Carl Hollister στην Αθήνα. Θέμα της κεντρικής ομιλίας της εκδήλωσης η «Συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της ΑΗΕΡΑ στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία». Το θέμα ανέπτυξε ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του έπλεξε το εγκώμιο της ΑΗΕΡΑ γιατί δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά “πραγματοποιεί  προσφορές που κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει”. Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στη σημασία της διάδοσης της ελληνικής Γλώσσας και ζήτησε από την ηγεσία της ΑΗΕΡΑ στις  9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, να την προωθούν και να την προβάλλουν. Μάλιστα ο ΥΦΥΠΕΞ εκτός κειμένου στηλίτευσε σε όσους “επιτίθενται” στην ΑΗΕΡΑ.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας χαιρέτισε επίσης την εκδήλωση επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό η ΑΧΕΡΑ  να συνεχίζει τον αγώνα υπέρ των ελληνικών δικαίων.

Η υπάτη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Ιβ Τζιν Φόμαλοντ, το γένος Δημητρουλκάκη, είναι δεύτερης γενιάς ομογενής με αξιόλογη καριέρα ως αντιπρόεδρος στον σύνδεσμο των ασφαλιστικών εταιρειών Αμερικής και κάτοικος Νέας Ιερσέης.

Ο  Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, Carl Hollister , αναφέρθηκε στις προσφορές της οργάνωσης στην ιστορία της, τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Ομογένεια των ΗΠΑ.

Τέλος, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, μάλλον εκτός θέματος, αναφέρθηκε στις εμπειρίες του στην Ουάσιγκτον αλλά και στην δράση της ΑΗΕΡΑ, αναφέρθηκε στην η οικονομική κρίση που οδήγησε τον ελληνικό λαό, όπως είπε, σε ταπείνωση «πού όμως την κρατήσαμε μέσα μας», εννοώντας ότι δεν κατέβηκε ο κόσμος σε διαδηλώσεις,  και  συγκρούσεις με την αστυνομία κ.α.

Για την Τουρκία είπε ότι οι απειλές της στο Αιγαίο κλονίζουν την ενότητα της Συμμαχίας, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να υπογράψει την ανανέωση της συμφωνίας σε επίπεδο υπουργών, να είναι αντί μονοετούς, πενταετούς διάρκειας και να επικυρωθεί από την Βουλή. «Ετσι, είπε, θα δοθεί η μεγαλύτερη δυνατότητα στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί περισσότερα και σημαντικότερα ανταλλάγματα».