Επιτυχία μαθητών Oakleigh Grammar στον Διαγωνισμό «Spirit of Hellenism»

Βικτώρια.- Την Τρίτη, 8 Μαΐου βραβεύτηκαν τρεις μαθητές του Κολεγίου Oakleigh Grammar που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό «Spirit of Hellenism» που διοργανώνεται από το Hellenism Victoria. Συγκεκριμένα, δέκα μαθητές από την Α’ και Β’ Λυκείου έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους διοργανωτές.

Ο Διαγωνισμός «Spirit of Hellenism» διοργανώνεται ετησίως κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές που συμμετέχουν πρέπει να κάνουν μια μικρή έρευνα βρίσκοντας πληροφορίες για την ιστορία της συμβολής των Ελλήνων μεταναστών στην αυστραλιανή κοινωνία και, στη συνέχεια, να τις παρουσιάσουν σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν, δοκίμιο, ποίημα, βίντεο, μουσική σύνθεση, έργο τέχνης. Ο σκοπός του Διαγωνισμού είναι η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες μετανάστες της πρώτης γενιάς, που άφησαν την πατρίδα τους κατά τις δεκαετίες ’50 και ’60, καταγράφοντας έτσι την ιστορία τους ώστε να μείνει καταγεγραμμένη για τις επόμενες γενιές.

Οι τρεις βραβευθέντες μαθητές του Κολεγίου «Oakleigh Grammar» ήταν η Ευθυμία Δεληχρήστου, η Αγγελική Σταματοπούλου και ο Ευάγγελος Κουκουναράς.
Η Ευθυμία Δεληχρήστου, μαθήτρια Α’ Λυκείου, κέρδισε το βραβείο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης (Pancretan Spirit of Hellenism Award ) το οποίο της το επέδωσε ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Η Ευθυμία επέλεξε να επισκεφθεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ηλικιωμένων «Φροντίδα» όπου γνώρισε τον ήρωα της ιστορίας της, τον παππού Αντώνη! Μέσα από την δική του ιστορία μετανάστευσης και τις εμπειρίες που έζησε στην δεύτερη πατρίδα του, η Ευθυμία κατάλαβε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να πιστέψεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις και να παλέψεις για να το πετύχεις.

Η Αγγελική Σταματοπούλου, μαθήτρια Β’ Λυκείου, κέρδισε το βραβείο του Συλλόγου Ολυμπίων (Olympian Spirit of Hellenism Award) το οποίο της το επέδωσαν η κ, Όλγα Παπαθεοδώρου και ο κ. Φώτης Αποστολόπουλος.

Η Αγγελική έγραψε την μεταναστευτική εμπειρία της αδελφής του παππού της με έναν ξεχωριστό περιγραφικό τρόπο συγκινώντας ιδιαίτερα την κριτική επιτροπή.

Ο Ευάγγελος Κουκουναράς, μαθητής επίσης της Β’ Λυκείου, κέρδισε το βραβείο της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» (Pammessinian Spirit of Hellenism Award) το οποίο του το επέδωσε ο κ. Απόστολος Σουγλέρης. Ο Ευάγγελος διάλεξε να παρουσιάσει μέσα από μια σειρά φωτογραφιών την ζωή της πολυαγαπημένης του γιαγιάς η οποία μετανάστευσε σε νεαρή ηλικία και κατάφερε να επιβιώσει με θάρρος και τόλμη στην μακρινή Αυστραλία.

Τέλος, εκ μέρους του σχολείου μας ευχαριστούμε το Hellenism Victoria για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού καθώς επίσης και τους τρεις οργανισμούς, Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, Σύλλογο Ολυμπίων Μελβούρνης και Παμμεσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας», όπου επέλεξαν να βραβεύσουν τους μαθητές του Κολεγίου μας με χρηματικά ποσά, τιμητικά διπλώματα και διάφορα δώρα.

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΑΝΟΥ
Υπεύθυνη καθηγήτρια Student Representative Council και
Ελληνικής Κουλτούρας